Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Великодній майстер клас української писанки

Дата: 12.04.2018 16:45
Кількість переглядів: 864

Фото без опису

Наступили Великодні свята, сповнивши дух і наснагу православних християн радістю і надією. А найбільша радість та надія це, звісно, наші діти.

Саме з такою доброю метою, приділити увагу діткам з інвалідністю та їх батькам, 12 квітня колектив Новопсковського селищного Будинку культури організував зустріч з національною гордістю прикладного мистецтва України-писанкою.

Українська писанка є шедевром декоративно-ужиткового мистецтва. Писанки усієї України не схожі між собою, вони різняться нанесеними елементами і символами, насичена різною інформацією про життя і вірування людей. Значення кольорової гами та символіка збігається в різних регіонах України, оскільки всі українці бажали для себе доброї долі, миру, спокою, здоров'я, доброго урожаю.

Фото без описуВступне слово про історію, традиції виготовлення писанок в різних регіонах України мала бібліотекар Газопроводської бібліотеки, постійна гостя Новопсковського СБК Бабкіна Оксана Володимирівна. Нею був продемонстрований відеофільм для юної аудиторії, мультфільми, а також казочка про писанку, яку з цікавістю прослухали діти.

Потім слово взяла неперевершена майстриня-писанкарка Ольга Миколаївна Булдакова. З її допомогою діти поринули в світ стилів, символіки та техніки написання цього витвору декоративно-прикладного мистецтва. Потім перейшли до практики. Скільки старання, переживань та щирої радості вихлюпнули дитячі очі та ручки при виготовленні перших в їх житті писанок. Більше двох годин тривала ця зустріч, залишивши в серцях дітей незгладимий слід від доторку з прекрасним та нестримним бажанням розмалювати ще багато писанок, оскільки майстриня на пам’ять про зустріч подарувала їм писачки.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь