Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Великодній майстер клас української писанки

Дата: 12.04.2018 16:45
Кількість переглядів: 840

Фото без опису

Наступили Великодні свята, сповнивши дух і наснагу православних християн радістю і надією. А найбільша радість та надія це, звісно, наші діти.

Саме з такою доброю метою, приділити увагу діткам з інвалідністю та їх батькам, 12 квітня колектив Новопсковського селищного Будинку культури організував зустріч з національною гордістю прикладного мистецтва України-писанкою.

Українська писанка є шедевром декоративно-ужиткового мистецтва. Писанки усієї України не схожі між собою, вони різняться нанесеними елементами і символами, насичена різною інформацією про життя і вірування людей. Значення кольорової гами та символіка збігається в різних регіонах України, оскільки всі українці бажали для себе доброї долі, миру, спокою, здоров'я, доброго урожаю.

Фото без описуВступне слово про історію, традиції виготовлення писанок в різних регіонах України мала бібліотекар Газопроводської бібліотеки, постійна гостя Новопсковського СБК Бабкіна Оксана Володимирівна. Нею був продемонстрований відеофільм для юної аудиторії, мультфільми, а також казочка про писанку, яку з цікавістю прослухали діти.

Потім слово взяла неперевершена майстриня-писанкарка Ольга Миколаївна Булдакова. З її допомогою діти поринули в світ стилів, символіки та техніки написання цього витвору декоративно-прикладного мистецтва. Потім перейшли до практики. Скільки старання, переживань та щирої радості вихлюпнули дитячі очі та ручки при виготовленні перших в їх житті писанок. Більше двох годин тривала ця зустріч, залишивши в серцях дітей незгладимий слід від доторку з прекрасним та нестримним бажанням розмалювати ще багато писанок, оскільки майстриня на пам’ять про зустріч подарувала їм писачки.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь