Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Відтепер в Новопсковській ОТГ європейський рівень надання послуг

Дата: 27.04.2018 15:28
Кількість переглядів: 986

Переступаючи поріг новоствореного Центру надання адміністративних послуг  Новопсковської громади опиняєшся на території Європи. Комфортна зона очікування, зручна дитяча кімната, електронна черга та привітний персонал дозволяють громадянам відчути себе справжнім європейцем.

Офіційне відкриття ЦНАПу відбулося у четвер, 26 квітня. Воно стало святом для громади, що отримала сучасне приміщення обладнане новітньою технікою. Професійні адміністратори готові надати консультації, роз’яснення, допомогти отримати послугу якнайшвидше у зручний спосіб. Адже передусім першочергово -  зручність для людей, їх комфорт та максимальне задоволення їхніх запитів.

На урочистостях було чимало гостей: представники Програми Розвитку ООН, Луганської облдержадміністрації, Луганського регіонального відділення Асоціації міст України, Агенції регіонального розвитку Луганської області, міські голови Луганщини та Донеччини, журналісти. 

Життєстверджувальна пісня «Україна – це Я» від учасників фольклорного гурту «Оксамит» лунала Новопсковом на відкритті Центру! А всі присутні, затамувавши подих, відчули віру в майбутнє Новопсковської громади, Луганщини та України! Наскільки талант та майстерність юних вокалісток вразив присутніх! Яскраво  та синхронічно красуні зі зразкової хореографічної студії «Едельвейс» доповнили урочистість моменту: жовто-блакитні повітряні кульки з написами «Я - громада!» здійнялися в небо замість ретроградного перерізання стрічок! Зворушливо презентувала роботу нового ЦНАПу шестирічна Стася Стрельцова. Вірш Віктора Онищенка у її виконанні став родзинкою свята.

Капітальний ремонт приміщення та оснащення його всім необхідним здійснили у рамках програми ПРООН «Відновлення і розбудова миру» та за фінансової підтримки Європейського Союзу. Саме це й підкреслила програмний менеджер Представництва Європейського Союзу в Україні Хельга Пендер, у своєму короткому виступі під час урочистого відкриття ЦНАПу:

- Підтримка реформи децентралізації є пріоритетом діяльності ЄС в Україні, зокрема в постраждалих від конфлікту Луганській і Донецькій областях. Я рада, що Новопсковська територіальна громада, що знаходиться близько лінії зіткнення, не лише першою в Україні об’єдналася, але й продовжує демонструвати успіхи в наданні якісних послуг і ставати ближчою до людей.

Проект зі створення надсучасного ЦНАПу був реалізований завдяки злагодженій тісній роботі міжнародних донорів (вартість проекту становить 69746 доларів США), активній спільній роботі громадської організації «Моя Новопсковщина» та Новопсковської селищної ради. Силами місцевих будівельників, підприємців, комунальників, громадян-авторів проекту «Бюджету участі», завдяки коштам державного бюджету та при підтримці народного депутата Сергія Шахова утеплили та капітально відремонтували всю будівлю, впорядкували прилеглу територію.

Вадим Гаєв: «Створюючи такі об’єкти в нашій громаді, ми говоримо не тільки про якісний ремонт, сучасну компютерну техніку, зручні меблі,  а й про локацію, в якій буде комфортно знаходитися громадянину, він зможе отримати якісну адміністративну чи соціальну послугу. Крім того, цим ми піднімаємо планку якості обслуговування відвідувачів. Та основна категорія на кого націлена наша робота  - це наші діти.  Щоб в майбутньому вони захотіли тримати й не понижати планку  якості отриманих послуг: щоб був протест проти грубої відповіді, проти  холодного приміщення, проти неякісної роботи.»

Створення якісних умов та обладнання робочих місць (їх десять) здійснено за грантові кошти. ЄС та ПРООН провели навчання для членів персоналу ЦНАПу, щоб допомогти їм опанувати робочі навички з метою покращити якість надання послуг.

- Центр надання адміністративних послуг покликаний підняти роботу органів влади на якісно новий рівень, зробити їх ближчими, більш відкритими та зручними для громадян, яким вони служать, - зазначив Віктор Мунтяну, керівник Програми «Відновлення і розбудова миру», ПРООН. - Завдяки щедрій підтримці Європейського Союзу, ПРООН допомагає відремонтувати приміщення таких центрів по всій Донецькій і Луганській областях, надаючи їм сучасні меблі, обладнання та програмне забезпечення, але найголовніше – розвиваючи спроможність персоналу надавати послуги громадянам у своїх населених пунктах на високому рівні, включно з обслуговуванням осіб з інвалідністю, людей похилого віку та жінок з дітьми.

І це відповідає дійсності. Для жителів, які мають вади здоров’я чи поважний вік, вхід до приміщення ЦНАПу облаштовано пандусом, розширений дверний отвір, туалет оснащений поручнями. Якщо ж виникне необхідність прийти до ЦНАПу батькам з дітьми, для них обладнаний дитячий куточок з іграшками, книгами, розмальовками, у наявності пеленальний столик.

Надання послуг в форматі «Єдиного вікна» в Центрі дозволяє забути про кабінетну систему та пройти всі етапи отримання адміністративної послуги швидко, якісно й без черг. Як то зареєструвати місце проживання, нерухомість, бізнес, чи отримати консультацію та необхідний перелік документів для нарахування пенсії або соціальних виплат, чи отримати різні довідки. Незабаром можна буде отримати ID-картку та закордонний паспорт. Сьогодні 64 послуги доступні кожному – це 44 адміністративні, 8 соціальних та 12 послуг, які надає спеціаліст Пенсійного фонду. З їхнім переліком, інформаційними картками та зразками заяв можна ознайомитися на сайті Новопсковської громади, в окремому розділі (novopskovrada.gov.ua) та в приміщенні Центру.

Ласкаво просимо переконатися в усьому на власні очі.

Відео: https://youtu.be/rMiwWVAdAV8

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь