Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Як змінилося життя на селі після об`єднання?

Дата: 02.05.2018 12:42
Кількість переглядів: 862

Фото без опису27 квітня дванадцять представників громад Луганщини, які в роздумах "Об`єднуватися в громаду чи ще почекати?", завітали во Новопсковської ОТГ з ознайомчим візитом, який був організований в рамках проекту ПРООН та ООН Жінки «Відновлення врядування та примирення на територіях України, що постраждали від кризи».

- Як змінилося життя на селі після об`єднання?

- Чи жалкують сьогодні осинівчани про своє рішення?

- А місцевим жителям треба їхати в адмінцентр громади за довідками чи оформляти субсидію?...

Цими та іншими питаннями "засипали" Миколу Хіміча, старосту сіл Осинове, Ікове, Хворостяне, Тев`яшеве.

Микола Євгенович докладно розповів про реалізовані проекти, як то освітлення вулиць від сонячної енергії, утеплення та капремонт дитсадка "Ромашка", ремонт комунальної дороги на вулиці Вишневій та влаштування тротуарів на Слобожанській, благоустрій та облаштування місць відпочинку для сільської малечі та молоді в кожному селі громади. Про те, що аби приписати дитину, чи оформити субсидію, чи отримати будь-яку довідку до Новопскова осинівчанам їхати не треба, всі ці послуги вони отримують в колишній сільраді. 

Завідуюча ДНЗ "Ромашка" Надія Каруна розповіла гостям про позитивні зміни в результаті децентралізації, що відбулися в садочку:

- Фінансування дитсадка здійснюється виключно селищною радою. З батьків кошти не збирають на потреби ДНЗ. Зараз батьки дітей сплачують лише 50 відсотків за харчування дітей в садочку. При цьому є пільги для багатодітних та малозабезпечених родин . Всі ремонти, придбання - за кошти місцевого бюджету. Ми навчилися писати проекти. І зараз це допомагає залучати додаткові кошти на покращення умов перебування та навчання вихованців в дошкільному навчальному закладі.

Фото без описуГолова Новопсковської ОТГ Вадим Гаєв розповів про темпи життя та розвитку громади за майже три роки після об`єднання. Про роботу депутатського корпусу, виконавчого комітету, апарату селищної ради та комунальних підприємств.

Гості оглянули також відремонтований селищний будинок культури, новостворений ЦНАП, місця відпочинку створені в рамках реалізації Бюджету участі, побували в садочках громади.

Вадим Вікторович закликав представників необ’єднаних громад Луганської області: "Не чекати, а брати відповідальність в свої руки і діяти. Адже зволікаючи села втрачають можливості для відновлення інфраструктури та свого розвитку!".

 

 

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь