Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Вивчали досвід ОТГ Чернігівщини

Дата: 21.05.2018 15:36
Кількість переглядів: 1064

Депутати Новопсковської селищної ради Тетяна Андрущенко та Анна Федорущенко побували на обміні досвідом в рамках проекту «Забезпечення сталого розвитку в ОТГ через збалансування інтересів центру та периферійних громад»  та відвідали Кіптівську громаду Чернігівської області.

Кіптівська ОТГ – це маленька симетрична громада із компактним розташуванням населених пунктів. Населені пункти громади більш-менш рівновіддалені від адміністративного центру та один від одного, а інфраструктура розосереджена між ними. 3 школи та 3 дитсадочки знаходяться на перефирії, є шкільний автобус, який підвозить малечу до пункту призначення. ЦНАП утворений в центральній громаді, проте на базі старостатів запроваджено віддалені робочі місця адміністраторів, завдяки чому частина послуг надається на місцях. Відвідали пожежне депо ОТГ, яке функціонує у селі Підлісне.

В Кіптівській ОТГ добре розвинута внутрішня комунікація та відсутні які-небудь серйозні внутрішні конфлікти. Керівництво ОТГ намагається дбати про кожен населений пункт. Так, за словами самих старост, майже щотижня селищний голова Кучма Володимир Володимирович збирає їх для того, аби отримати інформацію про найбільш нагальні проблеми, що виникають в їхніх округах, та спільно їх вирішувати.

На засіданні круглого столу обговорювали тему «Механізми владно-громадської взаємодії в ОТГ – успішні практики». Обговорення проводилося в рамках проекту «Відкрита громада – сильна громада», який реалізує Всеукраїнська громадська організація «Асоціація сприяння самоорганізації  населення» спільно з Луганською обласною громадською організацією «Громадська ініціатива Луганщини» за підтримки Реанімаційного пакету реформ.

Вцілому поїздка була насичена і корисна. Побачене намагатимемося впровадити і в себе.

Т.Андрущенко



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь