Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

ПРОГРАМА ПІДТРИМКИ самозайнятості та МІКРО-БІЗНЕСУ

Дата: 05.06.2018 08:25
Кількість переглядів: 1103

Фото без опису

ВІДКРИТТЯ КОНКУРСУ ПРОЕКТІВ

Норвезька рада у справах біженців спільно з Міністерством закордонних справ Норвегії починає програму підтримки мікро-підприємництва та самозайнятості в Луганській і Донецькій областях (Біловодський, Новопсковський, Троїцький, Попаснянський, Бахмутський, Костянтинівський райони) з метою підвищення рівня продовольчої безпеки та життєзабезпечення ВПЛ і місцевого населення , яке постраждало внаслідок конфлікту. Мета даного проекту - надати фінансову і юридичну підтримку зазначеним нижче категоріям населення при відкритті, відновленні або розширенні власної справи / самозайнятості, відновити стабільне життєзабезпечення, надати знання про основи ведення підприємницької діяльності.

 

В рамках даної програми Норвезька рада у справах біженців на конкурсній основі, виходячи з якості поданих проектів та відповідно до критеріїв уразливості, відбере одержувачів грошових грантів в сумі до 30 000 грн для створення, відновлення або розвитку мікро-бізнесу (зокрема, створення робочих місць). При цьому така діяльність повинна бути основним джерелом доходу для сім'ї здобувача.

 

Участь у цій програмі можуть взяти такі категорії громадян:

 Внутрішньо переміщені особи (ВПО), які постійно проживають в даному районі, а також

 Місцеві жителі даного району, які позбулися роботи або джерел доходу безпосередньо в зв'язку з конфліктом,

 Діючі підприємці (ВПЛ і місцеве населення) в даному районі, чий бізнес перебуває в процесі відновлення або розширення, якщо такі підприємці збираються відкривати нові робочі місця для зазначених вище категорій, і в тому випадку, якщо бізнес має відповідати таким умовам:

• даний бізнес офіційно зареєстрований не раніше, ніж в січні 2017 р;

• в даному бізнесі постійно (офіційно і неофіційно) зайняті не більше 2-х співробітників (включаючи самого власника бізнесу);

• даний вид бізнесу не входить в наступні категорії: роздрібна та оптова торгівля, сільське господарство (за винятком переробки), послуги з перевезень будь-якого характеру, бізнес пов'язаний з ХоРеКа (готелі, ресторани, кафе), медичні послуги;

• річний оборот від бізнесу не перевищує 300 000.00 грн.

В ТОМУ ВИПАДКУ ЯКЩО

 за останні 12 місяців сім'ї претендентів не отримували гуманітарну допомогу на суму понад 18 000 грн від будь-яких інших організацій для початку або відновлення мікро-бізнесу.

 

 Пріоритет буде віддаватися заявкам, отриманим з населених пунктів, що знаходяться в безпосередній близькості до лінії розмежування.

 

Оцінка проектів буде проводитися згідно з такими основними критеріями:

 Загальний вплив конфлікту на життя і втрати майна сім'ї здобувача;

 Присутність в сім'ї наступних поглиблюють факторів: інвалідність (1, 2 група інвалідності), хронічні захворювання (ВІЛ / СНІД, діабет, туберкульоз, онкологія), батьки-одинаки, домогосподарства, очолювані жінками, сім'ї з двома і більше дітьми до 18 років.

 непрацевлаштованих працездатних членів в сім'ї або втрата одним, або кількома членами сім'ї (особливо годувальниками) роботи безпосередньо в результаті конфлікту і неможливість працевлаштуватися до сих пір;

 сукупний офіційний (зарплата, пенсія, соціальні виплати і т.д.) і неофіційний (орендна плата, продаж сільськогосподарської продукції, будь-які грошові перекази тощо) дохід на одного члена сім'ї не перевищує 2300 грн; і

 Продемонстрована сім'єю здатність вести, підтримувати на постійному рівні і розвивати свою справу за рахунок використання наступних ресурсів:

(А) людські ресурси / праця і мінімальні навички;

(Б) матеріальні активи: приміщення, обладнання, сировина, земля, власні фінансові вкладення, і т.д;

 Продемонстрований (а) потенціал того, що даний проект стійкий і може розвиватися, а також (б) готовність підтримувати сталий розвиток за допомогою вкладення власних ресурсів, відвідувань тренінгів, підвищення продуктивності;

 Наявні базові знання про ринковий попит і доступ на ринки.

 Можливість створення робочих місць (повна зайнятість або сезонна) і прибутковість через відповідний період часу, тобто 6-9 місяців після запуску своєї справи;

 Повнота заповнення заявки (всі поля заявки заповнені), якість і реалістичність наданої в заявці інформації (реальні факти і ринкові ціни).

 Претендент може продемонструвати позитивну історію роботи в якості найманого працівника / підприємця, а також хорошу репутацію і готовність розпоряджатися грантовими коштами доцільно

 

Як взяти участь у програмі:

1. Зателефонувати на гарячу лінію Норвезької ради (0800 302 007) і зареєструватися для участі в підготовчому семінарі.

2. Перейти за наступним посиланням https://ee.humanitarianresponse.info/x/#5IRevRYB для заповнення онлайн-заявки або запросити форму заявки та проекту, надіславши лист на електронну адресу ua.agrogrant@nrc.no, вказавши в темі листа ПІБ заявника, місце фактичного проживання та контактний телефон.

3. Скласти проект своєї бізнес-ідеї тобто заповнити заявку, а потім відправити її (1) в режимі онлайн (онлайн-заявка), або (2) надіслати її до Норвезької Ради у справах біженців на електронну адресу ua.agrogrant@nrc.no, або (3) поштою (г . Сєвєродонецьк, вул. Федоренко 10, Норвезька Рада у справах біженців, відділ Продовольчої безпеки і життєзабезпечення), де заявки будуть розглянуті незалежною комісією.

4. За результатами розгляду, в залежності від якості проекту, повноти інформації та критеріїв уразливості, оціночна комісія Норвезької ради відвідає відібраних претендентів за місцем ведення їх передбачуваного або існуючого бізнесу з метою проведення огляду умов та перевірки актуальності наданої інформації. На основі результатів візиту буде прийнято рішення про затвердження або відхилення заявки. Під час таких візитів відібрані кандидати повинні бути готові надати документи, що підтверджують інформацію, зазначену ними в своїй заявці.

5. Заявки, які набрали найбільше балів і успішно пройшли візуальну перевірку, будуть рекомендовані для фінансування, після чого одержувачі коштів повинні підписати Договір про отримання грошових коштів і їх цільове використання.

6. Здобувачі будуть повідомлені про результати розгляду їх заявок не пізніше ніж через два місяці після дати закінчення їх прийому.

 

ВАЖЛИВО: щоб поліпшити знання потенційних аплікантів про те, як скласти бізнес-план свого проекту, а також відповісти на пов'язані з конкурсом питання і надати відповідну додаткову інформацію, Норвезька рада проведе підготовчі семінари / тренінги, на яких фахівці організації детально розкажуть про цю програму, а також про те, як правильно заповнити заявку. На тренінгу також буде надана інформація про основи планування проектів та розробки бізнес-планів.

 

Інформація про час і місце проведення таких семінарів буде поширюватися через районні, селищні та сільські ради. Також інформація буде доступна за телефоном гарячої лінії Норвезької ради у справах біженців 0800 302 007 або електронною поштою ua.agrogrant@nrc.no.

 

Заявки та проекти приймаються до 24 червня 2018 р 24:00. Заявки, надіслані пізніше цієї дати до розгляду, не приймаються.

Норвезька рада не несе відповідальності за будь-які витрати здобувача, пов'язані з розробкою свого проекту. Незалежно від рішення, отримані заявки не підлягають поверненню заявникам. Вся особиста інформація здобувачів, зазначена в заявці, є конфіденційною.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь