Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Всі на боротьбу з амброзією!

Дата: 18.06.2018 10:33
Кількість переглядів: 854

Фото без описуПрацівники КП «Новопсковблагоустрій» постійно косять траву та знищують амброзію на комунальних земельних ділянках. Підприємства й установи слідкують за благоустроєм на своїх територіях. Приватні земельні ділянки та прибудинкові території багатоквартирних будинків борються з карантинним бур’яном власноруч.

А є й такі землевласники (як в приватному секторі, так і в багатоповерхівках), які ігнорують правила благоустрою і  їх подвір’я потопають в бур’янах. Для них, повідомляємо: Закон України „Про забезпечення санітарного та епідемічного добробуту” (ст.22) зобов’язує утримувати земельні ділянки та території в належному санітарному стані не тільки органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, підприємства, але й всіх громадян.

Нагадуємо, що за невиконання заходів щодо боротьби з карантинними рослинами та порушення правил благоустрою передбачається адміністративне покарання у вигляді накладання штрафу. Інспектор з благоустрою Новопсковської селищної ради Сергій Желєзняк, від сьогодні  розпочав рейди з виявлення очагів амброзії полинолистої на території Новопсковської ОТГ. 

Фото без описуНагадаємо, що найбільшу небезпеку для здоров’я людини становить пилок під час цвітіння амброзії.

Він є основною причиною алергічних реакцій у вигляді закладення носу, сльозотечі, ринітів, кон’юнктивітів, висипів на шкірі та загострення бронхіальної астми.

З кожним роком кількість людей і особливо дітей, що страждають від дії амброзії збільшується.

Люди, які раніше ніяк не реагували на амброзію – тепер відчувають усю її шкідливість.

Фото без описуЗараз саме час приділити прискіпливу увагу цьому бур’яну, регулярно викошувати свої прибудинкові території і занедбані ділянки (які у вашій власності), щоб не допустити цвітіння та дозрівання насіння. Виконуючи цю умову, ми досягнемо двох позитивних моментів: людям, які схильні до алергічних реакцій, стане краще, істотно зменшиться кількість насіння, а отже, кількість рослин на наступні роки. Основна наша мета – не допустити розмноження рослини.

Шановні жителі Новопсковської громади! Не залишайтесь осторонь, не вважайте, що це не ваша проблема, зробіть усе залежне від вас! Амброзія – біда, яку можна подолати лише гуртом і лише при постійній і наполегливій праці. Її результати можна буде побачити не зразу, а за декілька років, та повірте, вони вас вразять! А зараз – до роботи!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь