Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Чарівна купальська ніч

Дата: 09.07.2018 13:51
Кількість переглядів: 979

Фото без опису

Вже другий рік поспіль в Новопсковській громаді започатковано святкування одного із найбільш древніх і містичних слов'янських свят.

З давніх-давен день Івана Купала був пов'язаний з різними ритуалами, обрядами, традиціями і повір'ями. Ввечері 6 липня на лівому березі річки Айдар, новопсковці, які прийшли цілими сім’ями, та гості селища мали змогу стати свідками театралізованого  купальського дійства «Чарівна купальська ніч»,  де наші місцеві аматори  так талановито та натхненно передавали дух і настрій самого загадкового із всіх свят, взяти участь в різноманітних конкурсах, розважальних естафетах та получити заохочувальні призи.

Так в конкурсі на найкращий купальський вінок наші вродливі жіночки і дівчата добре підготувалися, назбирали запашних трав та квітів, нав’язали віночків, а потім запаливши свічки пустили їх по річці.   Одна з найзнаменитіших і таких, що дійшли до наших днів, традицій - стрибати через вогнище на Івана Купала, стала самою улюбленою у дітей, оскільки  присутніх дітлахів в цьому році було дуже багато. Спочатку, запаливши купальське багаття, яке споконвіків вважалося очисним, присутні водили хороводи навколо вогню, а коли воно трохи перегорівши спало, стрибали через нього. Закохані пари намагалися перестрибнути багаття разом, взявшись за руки, вважалося, що після цього життя стане щасливішим, а любов - міцнішою.

Протягом усього вечора, на великому екрані транслювалися різноманітні фото та відеоролики з виконання обрядів та звичаїв притаманним саме цьому святу, завдяки чому створювалась неповторна та загадкова атмосфера.

Запрошуємо до перегляду світлин наших найкращих фотоаматорів Юрія Жевакіна та Олександра Ізюмського, які увесь вечір ловили та зупиняли час для того, щоб ми могли помилуватися цими чудовими моментами.

 

                                                                                                                                Ірина Кондратюк



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь