Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Безпека громади - спільна відповідальність влади, поліції та жителів

Дата: 26.07.2018 17:25
Кількість переглядів: 1121

Фото без опису26 липня 2018 року в Новопскові відбулося засідання робочої групи з питань безпеки.

Спеціаліст з мобілізації громад ПРООН Аліна Лєбєдєва відкриваючи захід підкреслила: «Сьогодні маємо підсумувати зроблене  та окреслити плани на майбутнє. Варто пам’ятати, що відповідальність за безпеку -  це спільна злагоджена робота поліції, органів влади,  частина відповідальності також лежить на громадянах».

Провідний експерт Харківського інституту соціологічних досліджень Андрій Чорноусов презентував учасникам свої власні рекомендації у вигляді десяти програм взаємодії поліції та громади. Детально розповів про результати соціологічних досліджень, проведених нещодавно на всій території Новопсковщини:

«В рамках дослідження було опитано 300 осіб. Найбільші побоювання населення: найбільш небезпечні місця пов’язані, передусім, із поганим станом автомобільних доріг та недотриманням водіями правил дорожнього руху (49,7% опитуваних). Також значні побоювання викликають місця, де продають або вживають алкогольні напої (22,8%).

Фото без описуОцінка того, наскільки добре чи погано справляється поліція зі своєю роботою 35% відповіли схвально. Здебільшого добра оцінка роботи відображається і на рівні довіри мешканців Новопсковщини до поліції. Важливим індикатором ставлення місцевих жителів до поліції є також готовність допомагати поліцейським за тих чи інших обставин. За результати дослідження  25,1% випадків опитані готові допомагати у будь-якій ситуації. У 36,5% відповідей респонденти уточнювали, що будуть співпрацювати з поліцією, але тільки тоді, коли це буде стосуватися безпосередньо їх або їхніх близьких.»

В рамках робочої зустрічі представники громадських організацій та ініціативних груп розповіли про реалізовані проекти завдяки підтримці ПРООН:

Керівник ГО «Моя Новопсковщина» Єгор Потоцький розповів про роботу громадської організації в напрямку підвищення безпеки:

Фото без опису«В 2017 році нами було реалізовано проект «Сприяння реалізації прав і свобод громадян в Новопсковському районі. В рамках цього проекту надано 140 послуг правового характеру, 4 справи позитивно вирішені в суду в результаті залучення адвоката, проведено 6 зустрічей з населенням та працівниками правової допомоги. Проект реалізували успішно. Потреба населення є в ньому і зараз.

Члени організації проводять вивчення ситуації в громаді в напрямку доступного і безпечного пересування. Наразі опрацьовуються детальні рекомендації Новопсковській селищній раді з кожного об’єкту. Співпраця налагоджена. Яскравий приклад нещодавній – влаштування по вулиці Українській смт Новопсков зручного пішохідного переходу (раніше зебра виходила на квітник і люди змушені були шукати безпечні способи перейти дорогу).

В рамках співпраці поліції та громадськості сьогодні реалізується спільний проект ГО та відділу поліції «Створення поліцейської станції в Новопсковській ОТГ». За фінансової підтримки ПРООН відремонтовані приміщення будуть технічно оснащені. Цим буде поліпшено умови несення служби дільничними інспекторами поліції та  доступності маломобільних громадян, створено умови для індивідуального прийому громадян. Все це є  підтримкою реформ в поліції та децентралізації.

В рамках реалізації напрямку «Безпечна громада» Стратегії розвитку Новопсковської ОТГ до 2025 року у кілька етапів заплановано вдосконалення системи відео спостереження та підключення до Всеукраїнської мережі «Безпечне місто».

Відеоспостереження на мікрорайоні Газівників в смт Новопсков та встановлення 10 сучасних велопарковок стало можливим також завдяки спільній роботі ініціативних груп жителів громади з ПРООН та селищною радою.

Сьогодні  триває відбір мікропроектів від ПРООН в напрямку взаємодії громадськості з поліцією. Активісти обговорили найбільш прийнятні ідеї і незабаром дізнаємося результати конкурсу: це і придбання серверу для відділу поліції, і придбання сучасних інформаційних стендів, і встановлення на відремонтованих дорогах «лежачих поліцейських», і придбання для школярів світло відбиваючих елементів, і надання психологічної підтримки для жертв злочинів, і придбання муляжів для узбіч для зменшення швидкості автомобілістами в населеному пункті.

Фото без описуУчасники після обговорень визначили пріоритети на майбутнє: це і подальше вдосконалення системи відео спостереження, підвищення безпеки на дорогах, пішохідних переходах, створення молодіжної ради в Новопсковській ОТГ, просвітницька робота з дітьми, їх батьками та молоддю.

За три роки співпраці Новопсковської ОТГ, громадськості та Програми розвитку ООН зроблено не мало, однак попереду ще більше викликів, над якими треба працювати спільно. Це не легко - взяти на себе відповідальність і стати частиною створення належних умов для життя в громаді.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь