Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Форум «Успішні локальні громади»

Дата: 30.07.2018 16:35
Кількість переглядів: 1311

Фото без описуУ Львові 20-21 липня 2018 року пройшов форум обміну досвідом «Успішні локальні громади». Захід реалізували спільно Фонд «Освіта для демократії» (Варшава, Польща), Громадська організація «Nashe Podillya / Наше Поділля» (Вінниця) та ГО «Точка Доступу» (Краматорськ).

У роботі форуму приймали участь активісти, громадські організації та органи місцевого самоврядування. Новопсковська громада також була представлена на даному заході.

У рамках форуму було проведено лабораторію обміну досвідом з використанням методу локального аналізу. Представники різних громад розповіли про реалізовані проекти у минулих роках. 

На прикладі досвіду Новопсковської ОТГ вивчали реалізацію програми «Бюджет участі». Як самі мешканці громади долучаються до змін на краще, до перевтілення простору навколо себе і задля своїх дітей. 

Фото без описуУ рамках форуму було проведено лабораторію обміну досвідом з використанням методу локального аналізу. Представники різних громад розповіли про реалізовані проекти у минулих роках. Наприклад, Світлана Михолат, президент Благодійної організації Фонд громади міста Гола Пристань «Свята Ольга». Розповіла про реалізацію проекту «Благоустрій автобусних зупинок – альтернативний шлях розвитку місцевої громади». В рамках проекту був проведений капітальний ремонт автобусних зупинок, розміщення на зупинках актуального розкладу автобусів.

Дуже цікавий був виступ експерта з Варшави, Польща Агати Урбанік – вона розповіла про польський досвід локального аналізу «Швидка допомога з фасилітації».

В рамках форуму було проведено експертні столики: типові помилки авторів проектів, виклики для об’єднаних територіальних громад, праця з громадами у пост конфліктній ситуації.

Зустріч була нагодою щоб обговорити досвід учасників у проведенні локального аналізу – вивчення потреб та проблем громади, а також досвід реалізації невеликих ініціатив у громадах. Форум був дуже насичений та продуктивний - за це щиро вдячні організаторам.

Аліна Сивоконь, учасниця  заходу від Новопсковської ОТГ

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь