Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

З метою розвитку якісної, сучасної, доступної медицини

Дата: 08.08.2018 10:40
Кількість переглядів: 1138

Фото без опису7 серпня 2018 року на позачерговій сорок восьмій сесії Новопсковської селищної ради депутати виділили кошти в розмірі 921,370 тис. грн із місцевого бюджету на  співфінансування Проекту будівництва Новопсковської амбулаторії загальної практики сімейної медицини по вул. Українська смт Новопсков. Це 10% від загальної вартості проекту.

Також були внесені відповідні  зміни до бюджету Новопсковської селищної територіальної громади на 2018 рік, Плану соціально-економічного розвитку та Програми соціально-економічного розвитку Новопсковської селищної територіальної громади на 2018 рік.

Відповідно до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості, затверджених Постановою КМУ від 06.12.2017 №983 проекти, що реалізуються за рахунок субвенції, підлягають співфінансуванню з місцевих бюджетів на рівні не менше ніж 10 відсотків їх вартості та мають обов’язково  враховувати потреби осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. 

Фото без описуНагадаємо, що з метою розвитку якісної, сучасної, доступної медицини у сільській місцевості амбулаторії будуватимуться в рамках нової мережі первинної медичної допомоги по всій території України.  Нова мережа первинки була сформована відповідно до методики, розробленої Мінрегіон спільно з Міністерство охорони здоров'я України, та передбачає будівництво 505 нових амбулаторій. 

310 сучасних нових амбулаторій будуть збудовані у сільській місцевості у 15 регіонах України. Це перший пул проектів, який затвердили Наказом Мінрегіон, і які реалізовуватимуться за рахунок субвенції на розвиток сільської медицини. 

У першому пулі проектів - Волинська, Донецька, Запорізька, Івано-Франківська, Київська, Кіровоградська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Хмельницька та Черкаська області.

Для будівництва розробили й затвердили нові технічні вимоги до проектів амбулаторій з класом енергоефективності, а також перелік необхідного медичного обладнання (в тому числі й телемедичного) для закладів первинки. Передбачається впровадження в амбулаторіях телемедицини.

Перелік затверджених об’єктів – за посиланням: http://www.minregion.gov.ua/…/nakaz-minregionu-vid-26-07-2…/

А також – на онлайн-мапі: https://ulead-mapping-modeling.github.io/project-health-n…/…


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь