Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Ще раз про поводження з побутовими відходами

Дата: 21.08.2018 15:04
Кількість переглядів: 1375

Фото без опису

Шановні громадяни! Вже вкотре повідомляємо вам, що пластикові контейнери для сміття призначені виключно для твердих побутових відходів і не передбачені для крупно-габаритного сміття, такого як гілля, старі меблі, сантехніка, автомобільні деталі, тощо.

Крупно-габаритне сміття призводить до руйнування контейнера та виходу з ладу пресу, встановленого в сміттєвозі.

Послуги з вивезення будівельного та крупно-габаритного сміття можна замовити в КП «Новопсковжитло» за телефонами 0661799362, 0970336282.

З початку року на території Новопсковської ОТГ впроваджується роздільний збір сміття згідно статті 32 Закону України “Про відходи”, а саме ПЕТ пляшок, які збирають окремо у спеціальні контейнери для подальшого надходження на переробні підприємства.  Майже на всіх нових майданчиках з контейнерами для збору твердих побутових відходів встановлено додаткові сітчасті контейнери, які призначені для збирання пластикових пляшок. Перш ніж викинути пляшку, її потрібно максимально спресувати.  Основною метою запровадження роздільного збору сміття  є збереження екосистеми, адже саме пластик сьогодні приносить найбільше проблем навколишньому середовищу — він довго розкладається (до 200 років), небезпечний при горінні, знищує флору і фауну. Водночас пластик є цінним вторинним ресурсом, з якого можна отримувати користь, тому він не повинен просто вивозитись на сміттєзвалище.

З 1 січня 2018 року, згідно чинного законодавства, в Україні впроваджується сортування всього сміття за видами матеріалів, а також розділу його на придатне для повторного використання, для захоронення та небезпечне. (ст. 32 Закону України "Про відходи")

Згідно «ПРАВИЛ благоустрою території об’єднаної територіальної громади Новопсковської селищної ради», спрямованими на створення умов, сприятливих для життєдіяльності людини і є обов’язковими для виконання на всій території Новопсковської селищної ради об’єднаннями громадян, підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності і підпорядкування, їх керівниками, працівниками та громадянами:

п. 3.1.15 Обов'язкове укладання договорів зі спеціалізованими підприємствами на вивіз побутових відходів (на території Новопсковської ОТГ – КП «Новопсковжитло»);

 п. 4.1.12. Забороняється використання не за призначенням контейнерів для  збору сміття та твердих побутових відходів.

п. 4.1.23 Забороняється кидати сміття, недопалки, папір, тару, ганчір'я тощо на вулицях,  площах,  парках,  інших  громадських  місцях,  а   також спалювати сміття у контейнерах і урнах.

Звертаємо Вашу увагу на той факт, що значна кількість громадян Новопсковської ОТГ не має відповідних договорів на вивезення твердих побутових відходів або має велику заборгованість та нерегулярно сплачує кошти за надання послуг з вивезення сміття. Що в свою чергу впливає на якість та швидкість надання цих послуг.

Відсутність договору на вивіз побутових відходів зі спеціалізованим підприємством є адміністративним правопорушенням ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів передбачена адміністративна відповідальність, яке тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-1360 грн.) і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн.)

Відділ житлово-комунального господарства селищної ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь