Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

З нагоди відзначення Дня Державного Прапора України

Дата: 23.08.2018 10:56
Кількість переглядів: 1049

Біля адмінстративних будівель Новопсковської селищної ради поруч майорять Державний Прапор України та прапор Ради Європи.

Офіційні церемонії підняття Державного прапора України відбулися сьогодні за участі працівників селищної ради, Новопсковського Цетру зайнятості, Укрпошти, ЦНАПу та селищного будинку культури.

"Щиро вітаю всіх з національним святом - Днем Державного Прапора України! Зичу мирного синього неба і процвітання Новопсковській громаді, Луганщині, всій Україні" - привітав учасників заходу Новопсковський селищний голова Вадим Гаєв.

Вадим Вікторович зазначив: "Прапор Ради Європи від сьогодні майорітиме в Новопсковській громаді. Знаю, що в людей одразу виникне питання: "Чому?". По-перше, Україна є членом Ради Європи.

По-друге, наша громада від моменту створення тісно співпрацює з Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй. Європейські країни-донори допомагали реалізовувати такі проекти, як створення Центру надання адміністративних послуг, утеплення ДНЗ «Дзвіночок», освітлення від сонячної енергії населених пунктів громади, створення безпечного середовища, зокрема зараз в Новопскові створюється сучасна поліцейська станція. Громадські організації, що діють на території нашої громади, тісно співпрацюють з європейськими грантодавцями створюючи діалогові майданчики для примирення та порозуміння між громадянами. 

І вже скоро на третьому флагштоці буде майоріти офіційний прапор Новопсковської ОТГ.  З 1 серпня стартував конкурс на створення офіційної символіки Новопсковської ОТГ – офіційного герба і прапора. Вже 1 вересня завершиться прийом пропозицій. Закликаю жителів Новопсковської громади долучитися до процесу створення герба і прапора." 

До речі, «Єдність у різноманітності» -  таким є девіз Європейського союзу, і символіка зображена на прапорі Ради Європи у вигляді дванадцяти незмінних зірок, розміщених у колі на синьому тлі, символізує солідарність і гармонію між народами Європи. Кількість зірок пов’язана із стародавнім символічним значенням числа 12 — досконалість і цілісність, і не залежить від кількості країн-членів Європейського Союзу, оскільки на час прийняття прапору Ради Європи ця кількість уже дорівнювала 14. Число 12 відповідає також кількості місяців у році, годин на циферблаті годинника, знаків зодіаку і т. д. Коло, в яке укладені зірки, є, у першу чергу, символом єдності.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь