Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Музика PROSTONEBA і новий публічний простір від волонтерів БУРу

Дата: 02.09.2018 10:47
Кількість переглядів: 2018

Фото без опису1 вересня 2018 року в Новопсковській громаді завершилися фестивальний сезон "Музика PROSTONEBA" та волонтерський табір Всеукраїнського проекту "Будуємо Україну Разом".

Віра Пасішнюк,  співорганізатор проекту: "Підводячи підсумки за два тижні нашого перебування в Новопскові, маю лише добрі відгуки і слова вдячності! Ще кілька днів наші волонтери будуть в Новопскові, аби завершити роботи з облаштування публічного простору та ремонту помешкань в родинах.

Щиро вдячні всім місцевим, всім, хто нас пригощав смачненьким, допомагав облаштувати наш комфортний побут та активне дозвілля! За підтримки місцевої влади, підприємців і жителів громади табір БУР був для нас дружньою родиною, де тебе люблять і турбуються! Ваша громада - дуже активна! Ми переконані, що розпочаті добрі справи примножаться!". 

 

Фото без описуНа березі мальовничого Айдару кожної літньої суботи талановиті місцеві музиканти та вокалісти збирали на своїх концертах жителів і гостей громади. Цілими родинами, з друзями і колегами приходили всі охочі насолодитися живою музикою під зорями, теплою атмосферою невимушеного спілкування один з одним. 

Саме тому, київський архітектор  - волонтер БУРу, Semen Polomanyi запропонував створити публічний простір на самому березі ріки Айдар: "Коли я вперше прийшов на це місце, і почав вивчати, що не так, чого не вистачає - мені одразу спало на думку, що сходи до води ведуть ніби в нікуди, обриваються, а концерти при цьому проводяться на верхніх площадках і  люди дивляться знизу вгору, а це незручно.

І я подумав, а чому б не продовжити сходи виходом до води і використовувати конструкцію для сидіння, лежання, споглядання у воду і як сцену. І тоді, коли конструкція працює як сцена, річка і протилежний берег слугують тлом для сцени, природними кулісами, а люди нормально дивляться згори вниз. В такому разі ефект від концерту підсилюється близькістю до води.

Ще ми виготовили зручні дерев'яні переносні сидіння. Знаю, що на наступний рік у планах місцевої влади провести капремонт сходів, а поки ці "сідушки" є додатковими місцями для відвідувачів музичних вечорів".

 

Завдяки спільній роботі волонтерів Всеукраїнського проекту "Будуємо Україну Разом" і підтримки місцевих жителів за кілька днів напруженої праці було створено чудовий публічний простір. Провівши кілька годин тут, слухаючи живу музику,  ми не лише насолоджуємося свіжим повітрям, краєвидом, а й підсилюємо свою енергетику, оскільки в цьому місці поєднується чарівна музика і властивості води очищати енергетичний стан людини.

Фото без описуУвесь вечір талановиті і люблячі свій край виконавці дарували свої пісні глядачам, музичні подарунки лунали від волонтерів,  а їм за це всі присутні глядачі віддячували щирими посмішками та радісними відгуками. 

 

Запрошуємо переглянути фоторепортаж і поринути ще раз в атмосферу першого осіннього вечора.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь