Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Про стан впровадження Нової української школи в Новопсковській ОТГ

Дата: 06.09.2018 10:43
Кількість переглядів: 2692

Фото без описуВідділом освіти Новопсковської селищної ради вже укладено договір на придбання меблів для усіх перших класів.

На даний час подані замовлення на придбання дидактичних матеріалів (плакати, макети, наочність) для учнів перших класів громади.

Проводиться тендерна процедура закупівлі персональних комп’ютерів/ноутбуків, інтерактивних дошок та техніки для друкування, копіювання та ламінування з витратними матеріалами для початкової школи.

На превеликий жаль, вітчизняна промисловість не була готова до такої кількості замовлень. Та принципові зміни в освіті таки почались, всі вчителі перших класів протягом року проходили курсову перепідготовку по впровадженню концептуальних засад Нової української школи.

Також відповідно до Меморандуму між МОН та The LEGO Foundation усі перші класи в Україні, в тому числі першокласники Новопсковської громади, безкоштовно отримали набори LEGO, які допоможуть впроваджувати ігрові та діяльнісні методи навчання в освітній процес. Так, кожен учень забезпечується набором «Шість цеглинок», а кожен клас – набором «LEGO Play Box».

Технічне ж забезпечення, на жаль,  відбувається з невкладанням в терміни. Через проблеми з  друком підручників МОН пропонує користуватися електронними, які виклали у вільний доступ. Увесь комплект друкованих – принаймні першачки – мають отримати до листопада поточного року.

Фото без описуНагадаємо, у вересні 2018 року діти пішли в перший клас Нової української школи. Старту реформи передувала масштабна підготовка, направлена та 3 основні зміни: створення нового освітнього середовища, нового змісту освіти та перепідготовка вчителів.

Новий зміст освіти було закладено через новий Державний стандарт початкової освіти. У ньому визначено вимоги до обов’язкових результатів навчання та компетентностей здобувачів освіти, тобто: що саме дитина має знати, вміти, розуміти після завершення чотирьох перших класів.  Новий Держстандарт впродовж 2017-2018 навчального року було пропілотовано в 100 школах по всій Україні. Ці результати були використані під час підготовки методик навчання для НУШ.

На обладнання початкової школи Уряд виділив майже 1 млрд гривень. 40% цих грошей спрямовується на закупівлю дидактичних матеріалів, ще 40% – на закупівлю сучасних меблів, а 20% йде на купівлю комп’ютерного обладнання. Субвенція надана місцевим органам самоврядування на засадах співфінансування: 70/30 – для шкіл в містах обласного значення; 90/10 – для шкіл в районах та ОТГ; 95/5 – для шкіл в гірській місцевості та на лінії зіткнення.

Який розмір субвенційних коштів для впровадження НУШ та сумма співфінансування  від Новопсковської громади читайте в попередніх новинах - Про стан впровадження Нового освітнього простору .

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь