Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Осинове приймало артистів з філармонії

Дата: 10.10.2018 17:00
Кількість переглядів: 878

Чотири музичні номери на «Біс!» виконали учасники ансамблю пісні і танцю «Радани» Луганської обласної філармонії, які 6 жовтня, в суботу, приїхали до села Осинове на запрошення директора СВОК «Слобожанський» М.О. Романченка і виступили з концертом «З Батьківщиною в серці!» на літній сцені.

Запальні українські пісні у поєднанні з хореографічними номерами настільки сподобалися глядачам, що вони й не поворухнулися з своїх місць, коли артисти заспівали фінальну і сказали «До нових зустрічей!» Аплодисменти не припинялися, тож гості, розчулені таким прийомом, позитивним настроєм, високою оцінкою їхньої творчості, продовжили щедро дарувати перлинки свого репертуару.

Після концерту учасники ансамблю пісні і танцю «Радани» розповіли кореспонденту «Новопсковщини», що колектив був створений у листопаді 2015 року, до нього входять понад два десятки учасників, всі вони мають спеціальну музичну освіту. Назва ансамблю «Радани» символічна – «ті, що радість дарують». Солістам підвладні академічний, народний, естрадний спів. Музичні програми весь час оновлюються, вони складаються з пісень, танців та інструментальних творів. Ансамблю активно гастролює країною, виступає на заходах обласного рівня. Репетиції проходять щодня і тривають чотири години, не рахуючи часу на самопідготовку.

До речі, в Осинове був і композитор, художній керівник ансамблю Ілля Ханенко, який є автором музики, під яку 2 червня ц.р., в Сєвєродонецьку, під час святкування 80-річчя утворення Луганської області було встановлено національний танцювальний рекорд. Це коли 83 хореографічні колективи (600 учасників) з Луганської області одночасно виконали український танець - "Слобожанську польку". Від Новопсковщини участь у встановленні рекорду взяли п’ять хореографічних колективів.

Будівництво літньої сцени в селі Осинове, котре здійснив СВОК «Слобожанський», надзвичайно вдала реалізація створення мистецького майданчику просто неба. Глядачам все гарно видно і чути, немає потреби слухати концерт стоячи – завжди виставляються лави. Якщо спекотно, можна посунутися ближче до дерев. Маленькі непосиди мають можливість провести весело час на ігровому майданчику або потренуватися на вуличних тренажерах. М.О. Романченко постійно запрошує виступити на літній сцені дитячі і дорослі колективи нашого району. Завдяки цьому осинівчани та жителі довколишніх сіл познайомилися з творчістю народного хору «Слобожани», вихованцями школи мистецтв Новопскова та музичної школи селища Білолуцьк, дитячим духовим оркестром, фольклорним гуртом «Оксамит» тощо. А які відомі колективи сюди приїжджали з Волині, Києва, Рівненщини, Львівщини, Луганщини! Щоразу до свята сцена оригінально прикрашається. Цю місію, зазвичай, покладають на місцеву школу. І вони роблять паперові квіти, плетуть гірлянди з яскравих повітряних кульок. Микола Олексійович, як дбайливий господар, зустрічає гостей, частує, розповідає про наш край, влаштовує невеличкі екскурсії, щоб мали уяву, де ми живемо і як. Якщо їм додому довга дорога, піклується, щоб з собою продукти взяли.

Можливо, концерт ансамблю «Радани» не останній захід на літній сцені нинішнього сезону. Буде ж ще таке важливе свято – День працівників сільського господарства. І тут вже багато в чому залежатиме від погоди.

Н. Кривошей

Фото Юрія Жевакіна


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь