Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

КУ «Центр надання соціальних послуг Новопсковської селищної ради» інформує

Дата: 29.10.2018 13:55
Кількість переглядів: 975

Фото без описуВідповідно до рішення  сесії  Новопсковської селищної ради  від 24 травня 2018 року № 42/6  було утворено Комунальну установу «Центр надання соціальних послуг Новопсковської селищної ради»(далі - Центр).

14.08.2018р. Центр був зареєстрований в Єдиному державному реєстрі як юридична особа. Адреса Центру: смт Новопсков, вул. Айдарська, 13-в.

Центр – є установою соціального захисту населення, утворений для здійснення соціального обслуговування та надання соціальних послуг дітям, сім’ям, громадянам похилого віку, інвалідам, хворим (з  числа  осіб працездатного віку на  період  до  встановлення  їм  групи  інвалідності, але  не  більше  як   чотири  місяці), які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги.

Директором Центру призначено Сергія Миколайович Петрова.

 

    Відповідно до затвердженої структури Центру у ньому формуються:

-  відділення соціальної допомоги вдома,

-  відділ соціальної роботи,

-  служба з перевезення дітей-інвалідів та осіб-інвалідів.

 

З 01.10.2018р. в Центрі почало працювати відділення соціальної допомоги вдома в якому працюють 10 соціальних робітників, завідувач відділенням – Наталія Василівна Кошкіна. Завданням відділення є надання соціальних послуг за місцем проживання/перебування не менш як 80 одиноким громадянам, які не здатні до самообслуговування у зв’язку з частковою втратою рухової активності та потребують сторонньої допомоги, надання соціальних послуг в домашніх умовах згідно з медичним висновком.

В жовтні місяці за отриманням соціальної допомоги до Центру звернулося 98 громадян жителів громади. Всі вони на сьогодні перебувають на обліку в Центрі і отримують соціальну допомогу вдома. Їх обслуговуванням займаються соціальні робітники за кожним з них закріплено від 7 до 13 людей похилого віку. На сьогодні соціальними робітниками надано послуг – 2350, з них:

  • ведення домашнього господарства – 1347; 
  • допомога в самообслуговуванні - 344;
  • допомога в організації взаємодії з іншими фахівцями та службами: виклики лікаря, комунальних служб, транспортних служб, відвідування хворих у закладах охорони здоров’я – 178;
  • допомога в обробітку присадибної ділянки – 97;
  • допомога у забезпеченні технічними засобами реабілітації, навчання навичкам користування ними – 23;
  • надання інформації з питань захисту населення - 61;
  • допомога в оформленні різних видів документів, субсидії і внесення платежів – 93;
  • додаткові послуги – 207.

 

   Також в Центрі формується друге структурне відділення – це відділ соціальної роботи, який очолила Ірина Сергіївна Лускова. Завданням відділу є надання соціальних послуг таких видів:

- соціальна адаптація; консультування; представництво інтересів; соціальна профілактика; посередництво (медіація); соціальний супровід; соціально-психологічна реабілітація; соціальна інтеграція та реінтеграція, які надаються:

     – сім'ям, дітям та молоді, які знаходяться у складній життєвій ситуації;

     – особам з числа випускників інтернатних закладів;

     – дітям-сирітам та дітям, позбавленим батьківського піклування, осібам з їх числа, а також їх біологічним батькам, опікунам, піклувальникам, прийомним батькам, батькам-вихователям та усиновлювачам;

     – особам з інвалідністю;

    – особам, які звільнилися з місць позбавлення волі;

     – особам, які зазнали жорстокості та насильства, постраждали від торгівлі людьми, залучалися до найгірших форм дитячої праці;

     – особам похилого віку, інвалідам, хворим (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більш як чотири місяці), які не здатні до самообслуговування і не мають рідних, які повинні забезпечити їм догляд і допомогу, або рідні є громадянами похилого віку чи визнані інвалідами в установленому порядку;

     – особам, які перебувають у складній життєвій ситуації у зв'язку з безробіттям, стихійним лихом, катастрофою і зареєстровані в державній службі зайнятості як такі, що шукають роботу (і мають на своєму утриманні неповнолітніх дітей, дітей-інвалідів, осіб похилого віку, інвалідів), якщо середньомісячний сукупний дохід їх сімей нижчий ніж прожитковий мінімум для сім'ї.

 

Шановні жителі Новопсковської громади, за детальною інформацією про умови отримання соціальних послуг ви можете  звернутися до співробітників Центру за адресою смт Новопсков, вул. Айдарська, 13-в. або зателефонувавши за тел. 066 370 02 62.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь