Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Організовувати ефективне і безпечне освітнє середовище вчилися педагоги

Дата: 02.11.2018 14:30
Кількість переглядів: 949

Фото без опису

У період з 29 жовтня по 3 листопада 2018 року на базі Новопсковського ЗЗСО І-ІІІ ступенів відбулася друга очна сесія для вчителів початкових класів, які навчатимуть учнів перших класів  у 2019-2020 навчальному  році.

Учасники семінару ознайомились з принципами педагогіки партнерства, організаційно-педагогічними та психологічними умовами формування партнерських відносин у системі: «вчитель-учень-батьки», прийомами та формами роботи з батьками, учнями, що забезпечить налагодження успішної співпраці батьків та педагогічних колективів шкіл для забезпечення спільної місії – розвитку дитини.

       У рамках проведення сесії тренери, Наталія Вєстє і Наталія Столбун  опрацювали з педагогами такі модулі: «Особливості викладання навчальних предметів «Я досліджую світ», «Особливості оцінювання навчальних досягнень учнів», «Основи інклюзивної освіти», «Зміст початкової освіти у вимірі сьогодення», «Організація ефективного і безпечного освітнього середовища», «Інтеграція: тематичний і діяльнісний підхід до навчання».

        Вчителі  поглибили знання про інтегроване навчання: формування  міжпредметних компетенцій у процесі тематичного навчання, розглянули різні інноваційні технології навчання, стратегії розвитку критичного мислення. Педагогами були опрацьовані такі прийоми і методи критичного мислення: «Кубування», «Мозкова атака», «Асоціативний кущ» та відпрацьовані кінезіологічні вправи, які поліпшують роботу мозку. Продовжували опрацьовувати зміст і методику формувального оцінювання - одного із ключових чинників якісної освіти.

     Крім того, педагоги вивчили модуль «Інклюзивне навчання», під час якого тренер Наталія Столбун ознайомила з особливостями організації освітнього процесу в інклюзивному середовищі, надала поради щодо роботи з учнями з різними функціональними обмеженнями. Працюючи в групах, аналізували риси і вміння педагога, необхідні для роботи з дітьми з особливими освітніми потребами.

     В останній день навчання учасники більше дізнались про інтегроване навчання, яке базується на комплексному підході, де освіта розглядається через призму загальної картини, а не ділиться на окремі дисципліни.

   По завершенню сесії учасники висловили велику подяку тренерам за проведення і організацію цікавого та корисного навчання. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь