Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

ГРАЄМО, СПІЛКУЄМОСЬ, ВИРІШУЄМО

Дата: 21.11.2018 12:13
Кількість переглядів: 1081

Фото без описуОстаннім часом молодь все більше прагне долучатися до вирішення дорослих проблем. Молоді люди створюють громадські організації, беруть участь в різних форумах, проектах, суспільних акціях, конференціях, тренінгах.

Команда учнів Новопсковського ЗЗСО І-ІІІ ступенів в складі Бухової Дарини, Гаєва Івана, Жученкової Поліни, Корж Вікторії, Ряпалова Олександра стала учасницею ІІ науково-практичної конференції Модель ООН в Луганській області. Цей освітній захід організований Благодійим фондом «Восток – SOS» (Київ, Україна) за підтримки Mondo (Таллінн, Естонія) в партнерстві зі Скандинавською гімназією (Київ) та ГО «Ліга Молоді України».

Що таке Модель ООН? Це гра, що імітує роботу різних органів Організації Об’єднаних Націй. А її учасники виступають у ролі дипломатів, що представляють інтереси країн – членів ООН і беруть участь в обговоренні питань порядку денного.

В період з 9 по 11 листопада 2018 року Сєвєродонецьк став майданчиком для відтворення діяльності найбільш впливової організації світу та обговорення міжнародних викликів для учасників з усієї Луганської області. У Моделі взяли участь 40 делегатів, представники 8 шкіл області, які пройшли конкурсний відбір. Кожен із нас представляв певну країну, готував політичну заяву, яку виголошував у комітеті. Протягом трьох днів ми всі відтворювали діяльність двох справжніх комітетів ООН – Комітет з питань роззброєння і міжнародної безпеки (Тема: реінтеграція Донбасу) та Економічна та соціальна рада (Тема: діджиталізація економіки. Новий шанс чи новий виклик?).

А ввечері другого дня відбувся дипломатичний прийом. Все було як на справжньому прийомі делегатів країн ООН: фуршет, знайомство, обмін думками щодо цілей сталого розвитку. До того ж, відбулося представлення національних кухонь та культур. Кожен делегат творчо підійшов до створення свого образу та презентації національної страви.

Також ми мали можливість поспілкуватися з волонтерками: Одрі Мюссат з Франції та Францискою Вестгест з Голандії, які розповіли багато цікавого про культуру, освіту, звичаї своїх країн.

Ці три дні промайнули непомітно, хоча були дуже насиченими інформаційно, інтелектуально, емоційно. Я вважаю, що Модель ООН – це чудова гра, яка допомагає розвивати широкий світогляд, формує комунікативні, політичні, соціальні та лідерські компетенції, підвищує рівень обізнаності школярів з питань, що хвилюють світову спільноту, стимулює до мирного вирішення проблем та знаходження консенсусу.

Кращі делегати (серед них є і наші учасники) отримали заохочення – поїздку в м.Київ з мотивуючою екскурсією до міжнародних та українських організацій.

Від участі в Моделі ООН всі ми отримали новий досвід, нові знайомства та море позитиву.

 

           

Поліна Жученкова,

учениця 10-А класу Новопсковського ЗЗСО І-ІІІ ступенів, 

учасниця Моделі ООН 2018

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь