Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

КУ «Центр надання соціальних послуг Новопсковської селищної ради» інформує

Дата: 28.11.2018 16:35
Кількість переглядів: 904

Фото без описуЗ 1 листопада 2018р. в Центрі почав працювати відділ соціальної роботи.

Завданням відділу є проведення соціальної роботи з сім’ями, дітьми, молоддю, та особами які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги.

Протягом місяця фахівцями відділу проводилась робота щодо виявлення сімей, дітей, молоді та інших громадян, які перебувають в складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги.

Було виявлено 18 таких сімей та 2 громадянина, які занесені до бази даних Центру. Фахівцями відділу проведено 8 соціальних інспектувань 14 сімей, за результатами якого 12 сімей поставлено на облік.

Надано 97 індивідуальних консультацій.

Протягом місяця здійснювався соціальний супровід 4 сімей, які опинилася в складних життєвих обставинах, в яких охоплено супроводом 12 дітей. Проведено 5 оцінок потреб дитини та її сім’ї.

Проведено 2 супервізії фахівцям із соціальної роботи з питань якості ведення осіб та сімей, які перебувають під соціальним супроводом. Здійснено представництво інтересів двох громадян в державних органах.

Розпочато проведення заходів в рамках щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»: розроблено та розповсюджено 40 буклетів для педагогів «Алгоритм дій працівників освіти при виявленні насилля», 60 буклетів для підлітків «Насильство: запобігти та зупинити» та 30 для батьків «Життя без насилля», виготовлено 60 екземплярів пам’яток для батьків «Насильству НІ», створений відео-ролик «Я проти насильства!», що транслюється на екрані біля ринкової площі. Проведено 6 тренінгів у Новопсковській, Газопроводській, школах та дитячому садку «Дзвіночок». Також фахівці відділу прийняли участь у семінарі на тему «Сектор безпеки та гендерної рівності», який відбувся в Новопсковському районному центрі зайнятості та провели тренінг «Стрес» для жінок, які перебувають на обліку у службі зайнятості.

Двадцяти громадянам, які опинилися в складних життєвих обставинах (із них 14 дітям) мешканцям Новопсковської ОТГ було роздано гуманітарну допомогу в вигляді теплого одягу та взуття, що були надані жителями громади.

Фото без описуВідділенням соціальної допомоги вдома в листопаді місяці було взято на обслуговування - 7 громадян із 12 громадян, що зверталися за соціальною допомогою.

Знято з обслуговування 3 особи з них: померло - 2; забрали доглядати родичі – 1.

Всього на цей час перебувають на обслуговуванні у відділенні 105 громадян із них: 17 - одинокі, 12 – з інвалідністю, 3 - ветерани війни (у т. ч. інвалідів ВВВ - 2), 66- діти війни, 7 - ветерани праці.

Працівниками відділення постійно проводиться робота по обстеженню матеріально-побутових умов проживання пенсіонерів та осіб з інвалідністю. Ведеться постійний аналіз якісних та кількісних показників надання соціальної послуги догляду вдома. За звітний період проведено 27 перевірок.

Оцінка кількісних показників надання соціальних послуг «добре».

Соціальні робітники постійно надають близько 45 видів соціальних послуг:

- підготовка напівфабрикатів, приготування ( допомога в приготуванні) їжі вдома, годування, миття посуду;

- придбання та доставка продуктів харчування, господарчих товарів, медикаментів, газет, журналів за кошти громадян, які обслуговуються;

- виклик лікаря, надання допомоги в проведенні періодичних медичних оглядів та госпіталізації, відвідування хворих у лікарні, вимірювання тиску;

- допомога у прибиранні приміщення, миття та утеплення вікон, прибирання під’їздів та подвір’я, виніс сміття;

- прання та прасування білизни;

- надання послуг особистої гігієни;

- дрібний ремонт одягу;

- забезпечення паливом;

- оформлення документів на отримання субсидій на оплату житлово- комунальних послуг та інших видів соціальної допомоги, оплата платежів;

- допомога в обробітку присадибної ділянки до 0,02га;

- оформлення документів на санаторно-курортне лікування, влаштування до стаціонарного відділення територіального центру; сприяння у забезпеченні необхідними технічними та іншими засобами реабілітації;

- вирішення за дорученням громадян, які обслуговуються, питань у державних органах, на підприємствах, в установах і організаціях; - інші соціальні послуги. За листопад місяць соціальними робітниками надано 5566 послуг на суму 93144 грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь