Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Про участь новопсковських школярів у фестивалі «Україна моя»

Дата: 30.11.2018 15:04
Кількість переглядів: 593

Фото без описуВже стало традицією кожного року в листопаді в Новопсковському ЗЗСО І – ІІІ ступенів проводити фестиваль «Україна моя».

Цього року фестиваль розпочався виставкою – презентацією «Українські народні символи та обереги», яку підготували учні та батьки учнів 1 – 2 класів. Саме з оберегів починається для кожного Батьківщина. Вишитий рушник, вишита сорочка, писанка, лялька, віночок, калина, верба, лелека – без них важко уявити нашу Україну.

Для учнів 3-4 класів був проведений конкурс читців українських віршів на патріотичну тематику «Я люблю Україну». Звучали вірші про рідну мову, любов до України, лунали поетичні рядки Івана Франка, Лесі Українки, Ліни Костенко, авторські твори. Кожен читець щоразу підтверджував істинність слів: «Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі».

Для учнів 5-8 класів  були проведені конкурси української народної інсценізації пісні «Віночок українських пісень» та конкурс флешмобів на українську сучасну пісню «З нами танцює Україна». Незважаючи на те, що у більшості учасників це був дебютний виступ на сцені, виступ кожного класу був неперевершеним.

Для учнів 9-х класів був проведений конкурс «Супер - козак».  Від кожного класу було представлено по 2 козака, які мали вигадати собі прізвисько та історію виникнення. Козаки виявилися чудовими акторами. А родзинкою виступу стали подарунки дівчатам – нареченим. Козаки були харизматичними,а їх виступи – гумористичними.

 І завершальним етапом фестивалю став конкурс «Битва хорів», проведений для учнів 10 - 11 класів. Кожен хоровий колектив підготував пісню і виставив її на суд глядачам і журі. Глядачі та самі учасники отримали задоволення від цього заходу.

Тож вітаємо учасників фестивалю, і надіємося, що фестиваль «Україна моя» і надалі буде дивувати педагогічний колектив та  учнів нашої школи.

 

                                                       Катерина  Лихацька, учениця 9-б класу,

учасниця літературного гуртка  «Дивослово»



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь