Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Сучасне викладання фізики в сільській школі - не мрія, а реальність

Дата: 12.12.2018 16:41
Кількість переглядів: 821

Фото без опису

      12 грудня 2018 року в Осинівському ЗЗСО №2 І-ІІ ступенів відбувся семінар-практикум з проблеми «Впровадження елементів STEM-освіти у вивченні математики та фізики».

Директор школи, вчитель математики та фізики вищої категорії  Мазнєва Валентина Миколаївна провела урок фізики у 8 класі «Теплоенергетика. Способи збереження енергії». 

Урок узагальнення і систематизації знань був проведений із застосуванням елементів одного з інноваційних напрямків розвитку природничо-математичної освіти - STEM-освіти,  завдяки якій діти розвивають логічне мислення та технічну грамотність, вчаться вирішувати поставлені практичні задачі, стають новаторами, винахідниками. Система STEM-освіти гармонійно реалізує основні ключові компетентності концепції Нової української школи з урахуванням нових вимог Закону України «Про освіту». Застосування на уроці інформаційно-комунікаційних технологій, матеріалів інтернет-ресурсів, зокрема, сервісів «Padlet» і «Learninq Apps», активізувало розумову діяльність учнів. Ефективності уроку сприяло використання інтерактивної дошки і комп’ютера вчителя для перевірки знань та демонстрації презентацій, нетбуків учнів - для комп`ютерного тестування і оцінювання навчальних досягнень. 

Стимулюючи інтерес учнів до наукових досліджень і практичного застосування отриманих знань, вчитель розвиває пізнавальний інтерес дітей, їх творчу активність та допитливість, формує економічну компетентність учнів, мотивацію для зберігання енергоресурсів, виховує економічне мислення. Працюючи над проектами, учні вчаться досліджувати, використовуючи різні джерела інформації. Мультимедійні презентації проектів, підготовлені учнями з використанням даних щодо витрат газу в школі протягом останніх років, наочно  показали енергоефективність у 24 рази сучасної системи опалення закладу, на яку була замінена стара енергозатратна система.  Учні самостійно розрахували економічність використання для освітлення школи енергозберігаючих лапм порівняно з лампами розжарювання. Вчитель привертає увагу до життєвої необхідності дбайливого використання енергії, до охорони навколишнього середовища.

Учасники семінару високо оцінили педагогічну майстерність і досвід роботи  Мазнєвої В.М. Проведення семінару сприятиме використанню елементів STEM-освіти та  ІКТ в практичній діяльності вчителів фізики.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь