Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Заходи пожежної безпеки під час проведення Новорічних та Різдвяних свят

Дата: 17.12.2018 09:38
Кількість переглядів: 1077

Фото без опису

     З наближенням Новорічних і Різдвяних свят слід пам’ятати про заходи пожежної безпеки в побуті. Вимоги пожежної безпеки стосуються новорічних ялинок, прикрас та інших виробів, які використовуються під час святкування Нового Року і Різдва. Встановлюючи ялинку, неухильно дотримуйтесь елементарних правил пожежної безпеки:

- ялинка повинна бути встановлена на стійкій основі;

- ялинку забороняється встановлювати на шляхах евакуації;

- при виявленні несправності в ілюмінації (нагрів проводів, блимання лампочок, іскріння) її потрібно терміново вимкнути;

- не прикрашайте ялинку ватою, папером, марлею і целулоїдними іграшками, використовуйте електричні гірлянди промислового виробництва;

- у приміщенні, де встановлена ялинка, категорично заборонено запалювати бенгальські вогні;

- не одягайте дітей в костюми з вати, марлі, паперу та інших легкозаймистих матеріалів.

          Феєрверки, петарди, ракети та інші вибухові “іграшки” завжди притягували до себе увагу не тільки дітвори, а й дорослих. Але з кожним роком збільшується кількість людей, що отримують від цих забав каліцтво, термічні опіки, різні травми.  Дуже часто це трапляється внаслідок необережного, неправильного та безграмотного користування піротехнічними виробами.

         Сучасний ринок пропонує різноманітну побутову піротехніку. Ці вироби вільно попадають до населення, а поводження з ними не вимагає спеціальних знань і навичок. Використання піротехнічних виробів з дотриманням вимог інструкції забезпечує безпеку здоров’я та життя людей, не призводить до пошкодження майна й не завдає шкоди навколишньому середовищу.

       При купівлі піротехнічних виробів віддавайте перевагу спеціалізованим магазинам та обов’язково ознайомтеся з інструкцією, вона повинна бути на кожному виробі. Перевірте термін зберігання виробу, його встановлює сам виробник, і ніхто не має права цей термін продовжити. На багатьох подібних виробах вказані вікові обмеження.

            Обов’язково перевірте, чи не пошкоджена упаковка виробу, чи не має пошкоджень сам виріб. Щоб запобігти неприємним наслідкам від “спілкування” з піротехнічними виробами, необхідно пам’ятати і дотримуватися правил пожежної безпеки при їх використанні. Щоб запобігти жахливим наслідкам від розваг з піротехнікою, необхідно не допускати до її використання дітей. На жаль, продавець не замислюється, до яких рук потрапляє вогневий асортимент. Не всі знають, що температура бенгальського вогню сягає 1100 градусів, його іскри на відстані півметра охолоджуються лише на 60 градусів. Викид полум’я хлопавки досягає декілька десятків сантиметрів. Тепер уявімо ці іграшки в руках легковажних дітей. Їх забави загрожують не тільки пожежами. Частіше вони породжують непоправні трагічні наслідки.

             Отже, як бачимо, основні правила пожежної безпеки прості, треба лише уважно вивчити їх, адже знання та виконання цих правил є запорукою безпеки вашого життя та життя ваших дітей, а також отримання справжнього задоволення від свята, яке принесе благополуччя та радість до вашої оселі.

             Щоб свято не перетворилося на лихо, щоб зберегти майно, своє життя, життя рідних і близьких, необхідно суворо виконувати вимоги пожежної безпеки.

            В разі виникнення пожежі негайно телефонуйте «101».

 

Заступник начальника Новопсковського

МРВ ГУ ДСНС України в Луганській області

підполковник служби ЦЗ

М. Трухальов


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь