Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

В одній зі шкіл Новопсковської ОТГ буде реалізований мікро-проект від UNICEF

Дата: 10.01.2019 12:43
Кількість переглядів: 1569

Фото без описуДитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) допоможе створити умови для маломобільних груп дітей.

Сьогодні, 10 січня 2019  року, до Новопсковської громади завітали спеціалісти дитячого фонду з метою оглянути дві найбільші школи громади і визначитися, який заклад обрати для реалізації пілотного проекту. В рамках цього проекту планується облаштувати пандус та відремонтувати туалет,  який би відповідав всім сучасним європейським умовам для маломобільних груп дітей.

Голова Новопсковської громади Вадим Гаєв під час  робочої зустрічі зазначив:

" - Ми всі бачимо, що всі наші школи потребують капітальних ремонтів, реконструкцій, термосанації (утеплення). Обсяг робіт і коштів на їх проведення потрібен колосальний, оскільки жодна наша школа від початку введення вексплуатацію капітально не ремонтувалася.

Наприкінці минулого року вдалося капітально відремонтувати покрівлі на двох осинівських сільських школах. Профінансовані ремонти були за рахунок інфраструктурної субвенції. 

Фото без описуСьогодні два великих проекти подані на конкурс ДФРР - це проекти по Новопсковському та Новопсковському газопроводському закладах загальної середньої освіти І-ІІІ ст. 

І ми всі розуміємо, що під час проведення капремонтів навчальних закладів обов’язковим є врахування потреб всіх школярів. Маємо таку практику - завжди починаємо великі перетворення з маленьких перших кроків. Ось і зараз, спочатку з дитячим фондом реалізуємо перший проект зі створення умов для маломобільних груп дітей, а потім вже поширимо цю практику на всі наші навчальні заклади."

 

Сьогодні в Новопсковській громаді проживає 48 дітей з обмеженою дієздатністю. Держава гарантує всім дітям рівне право на отримання освіти, однак не всі діти мають можливість його реалізувати. Наприклад, більшість шкіл в Україні не можуть забезпечити навчальний процес для дітей з порушенням опорно–рухового апарату, в першу чергу, через архітектурну недоступність приміщень. 

Діти з інвалідністю — також діти, і як і всім дітям, для всебічного розвитку, їм необхідне спілкування з однолітками. Вони так само як інші діти мають свої захоплення та мрії — «ким стати, коли виростеш…», опанувати професію і знайти гідну роботу. Та всі ці мрії можуть стати марними тільки через те, що, скажімо, дитина в інвалідному візку не зможе потрапити до школи через відсутність доступного входу. Ця проблема дуже актуальна поки що і для навчальних закладів Новопсковської ОТГ.

Однак, в нашій громаді робота з впровадження інклюзивної освіти вже розпочата. Так, в ДНЗ "Світлячок" та ДНЗ "Теремок" створені інклюзивні групи. В них є асистент вихователя, який безпосередньо працює з дітьми з особливими потребами. Окрім того, в усіх садочках громади працюють практичні психологи, з дітьми займається логопед. На черзі - зробити доступними і комфортними умови навчання дітей в освітніх закладах громади.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь