Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Коли школярі відпочивають вчителі навчаються

Дата: 10.01.2019 16:00
Кількість переглядів: 758

Фото без описуНа базі Новопсковського ЗЗСО І-ІІІ ступенів відповідно до плану роботи відділу освіти Новопсковської селищної ради відбулися засідання методичних об’єднань педагогічних працівників.

У ході роботи всіх методичних об’єднань головна увага приділялася питанням, пов’язаним із реформою освіти. Перший важливий крок у рамках впровадження Нової української школи – реформування початкової освіти.

Тому на засіданні учителів початкових класів актуальними були питання й проблеми на шляху до впровадження нового Державного стандарту початкової загальної освіти у рамках реформи «Нова українська школа».

Вчителі опрацювали різні питання: «Особливості проведення «Ранкових зустрічей», «Програма психолого-педагогічного супроводу дітей з гіперактивним розладом», провели карусель інновацій – використання інтерактивних технологій для досягнення очікуваних результатів навчальної діяльності на уроках української мови і літературного читання: квестова технологія, технологія «кластера» та метод проектів.

 

Під час засідань МО з інших предметів вчителі у неформальній обстановці змогли практично познайомитися з інноваційними підходами до викладання навчальних предметів, мережевою підтримкою підготовки учнів до ЗНО, ділились власним досвідом та цікавими педагогічними знахідками, презентували і моделювали свої фрагменти уроків, практикувались у проведенні інтегрованих проектів, а також розглядали критерії оцінювання проектної діяльності учнів. Були розглянуті такі питання: «Застосування дидактичного матеріалу як засобу формування комунікативної компетентності», «Формування комунікативної компетентності учнів через інтегровану систему навчання на уроках літератури: формування різних видів мовленнєвої діяльності в процесі міжкультурного спілкування», «Інтенсифікація процесу навчання англійської мови в контексті розбудови Нової української школи», «Використання мультимедійних технологій на уроках з метою формування інформаційно-комунікативної компетентності учнів» та багато інших. 

На засіданні МО завідувачів закладів дошкільної освіти була розглянута тема «Сучасні технології розвитку і виховання дітей дошкільного віку з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивного простору дошкільних закладів». Учасники обговорили основи організації інклюзивної освіти, створення предметно-розвивального середовища як важливої складової освітнього процесу та отримали поради й рекомендації у роботі з дітьми з особливими освітніми потребами.

Під час усіх засідань були прийняті конкретні рішення щодо удосконалення освітнього процесу на шляху реформування освіти.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь