Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Визначили основні напрямки розвитку

Дата: 11.01.2019 13:14
Кількість переглядів: 1024

11 січня 2019 року Новопсковський селищний голова Вадим Гаєв провів робочу зустріч  з обговорення перспектив розвитку громади.

На виконання доручення Президента України Петра Порошенка під час Ради регіонального розвитку розроблено план перспективного розвитку Новопсковської селищної територіальної громади Луганської області на 2019-2021 роки.

В результаті проведених зустрічей з жителями ОТГ в грудні 2018 року визначено особливо значимі проекти Новопсковської ОТГ. Батьки школярів та вихованців садочків підготували та майже одностайно підписали відповідні звернення до Президента України та в.о.голови облдержадміністрації з цих двох питань:

1. Створення Нового освітнього простору з використанням інноваційних технологій навчання за стандартами Нової української школи (НУШ) з проведенням капітальних ремонтів будівель закладів загальної середньої освіти Новопсковської громади.

Влітку  2018 року школи було передано в Новопсковську селищну територіальну громаду. Одразу ж фахівцями було складено кошториси на капітальні ремонти закладів.

Новопсковською селищною радою підготовлено проект «Створення новітнього освітнього простору з використанням інноваційних технологій навчання за стандартами Нової української школи (НУШ) з проведенням капітального ремонту будівлі Новопсковського газопроводського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Новопсковської селищної ради» загальною вартістю 48975,898 грн та подано його на конкурс Державного Фонду Регіонального розвитку. Новопсковська громада гарантує 10% співфінансування проекту.

Проект «Реконструкція (термомодернізація) будівлі Новопсковської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Новопсковської районної ради Луганської області, 92303, Луганська обл., Новопсковський район, смт Новопсков, вул. Первомайська, буд. 2 (санація)» подано Луганською облдержадміністрацією на конкурс Державного Фонду Регіонального розвитку. Новопсковська громада гарантує 10% співфінансування проекту.

За кошти інфраструктурної субвенції вдалося в 2018 році капітально відремонтувати покрівлі на двох осинівських школах. Утеплення та ремонти цих шкіл планують здійснити в 2019-2020 роках. По всіх сільських школах готуються проекти на Європейський інвестиційний банк.

 

2. Проведення капітальних ремонтів доріг державного значення Т-13-07 (ділянка з 66+210км по 88+500км) та Т-13-02 (ділянка з 27-00км по 37-00км).

Болючим питанням є стан доріг державного значення, капітально ремонтувати які громада не може і не повинна!

Державна дорога Т-13-07 проходить всією територією Новопсковської громади (ділянка з 66+210км по 88+500км). Вздовж траси знаходяться три  школи і два садочка громади.

Вздовж державної дороги Т-13-02 (ділянка з 27-00км по 37-00км)  знаходяться  Новопсковська школа і два садочка громади.

Враховуючи відсутність в громаді шкільного автобусу, батьки школярів самі здійснюють підвезення своїх дітей до навчальних закладів. Дорога жахлива! Дуже ризиковано рухатися нею  не тільки велосипедами, легковим транспортом, а й вантажівками. В планах громади - придбання шкільного автобуса для безпечного підвозу школярів з віддалених сіл ОТГ до закладу освіти  (за 50% відсотковим співфінансуванням з бюджету громади).  Тому ремонт дороги вкрай важливий! 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь