Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Педагогічні працівники підвищили кваліфікацію з курсу «Життєві навички для активного громадянства»

Дата: 15.01.2019 13:12
Кількість переглядів: 739

Фото без опису

    10-11 січня 2019 року відповідно до Меморандуму про співпрацю між Міністерством освіти і науки України та Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), враховуючи успішний досвід впровадження спільного проекту з розвитку життєвих навичок «Вчимося жити разом», що реалізовувався в Луганській області у партнерстві з  громадською організацією «Дитячий фонд «Здоров’я через освіту» та Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), відповідно до наказу Департаменту освіти і науки Луганської ОДА в Новопсковському ЗЗСО І-ІІІ ступенів відбулося підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти з курсу «Життєві навички для активного громадянства».

          Мета навчання: підготовка педагогів з методики проведення тренінгів «Життєві навички для активного громадянства» у закладах загальної середньої освіти.

          За визначенням Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) життєві навички – це здатність людини до адаптації, позитивної поведінки, подолання труднощів повсякденного життя.

      Навчання на засадах життєвих навичок є необхідним елементом високоякісної освіти. Вони підвищують конкурентоспроможність випускників на ринку праці, адже сьогодні кандидату на відповідальну посаду недостатньо досконалого володіння професією. Йому необхідно набути психо-соціальних умінь: критично і творчо мислити, адекватно сприймати себе і оточення, приймати виважені рішення, ефективно спілкуватися, будувати конструктивні міжособистісні стосунки, працювати в команді, демонструвати здатність бути лідером, зацікавлювати і створювати мотивації, розв'язувати проблеми і керувати стресами.

         Використовуючи сучасні інтерактивні методи (робота в групах, інтерактивні презентації, дискусії, дебати, мозкові штурми, рольові ігри, аналіз історій і ситуацій тощо), тренери курсу провели навчання педагогічних працівників щодо впровадження сучасної концепції здоров’я, безпеки і розвитку освіти та  принципів навчання на засадах розвитку життєвих навичок – балансу знань, умінь, ставлень. Педагоги ознайомилися з основними завданнями проекту «Посилення участі підлітків у житті школи і громади»; обговорили потреби та особливості розвитку підлітків; проаналізували зміст, спрямованість і методи компетентісного навчання учнів за тренінговим курсом «Життєві навички для активного громадянства»; провели оцінювання змісту курсу і моделювання окремих тренінгів за методом «глибокого занурення» (учасники тренінгу побували у чотирьох ролях: підлітка, вчителя-тренера, методиста, експерта з оцінки навчально-методичних матеріалів).

          За результатами моделювання вчителі сформували пропозиції щодо удосконалення змісту тренінгового курсу, визначили способи впровадження курсу у своїх закладах та подальші кроки щодо взаємодії закладів освіти із дитячими і молодіжними громадськими організаціями та центрами для молоді.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь