Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Новопсковська ОТГ в пілотному проекті ПРООН "Острови доброчесності"

Дата: 24.01.2019 17:24
Кількість переглядів: 1806

Фото без опису23-24 січня 2019 року в Новопскові відбувся перший експериментальний семінар із запровадження антикорупційної методології «Острови доброчесності: розбудова системи доброчесності та запобігання корупції у місцевих органах влади»» за підтримки ПРООН та ЄС.

Учасники семінару дізналися про ключові принципи запобігання корупції, успішні міжнародні кейси з боротьби проти корупційних схем, а також проаналізували діяльність Новопсковської селищної ради на предмет потенційних корупційних ризиків.

Віктор Мунтяну, керівник Програми з відновлення та розбудови миру, ПРООН: «Прозорість і цілісність  - мета цього проекту. Новопсковська ОТГ при підтримці ПРООН створили сучасний Центр надання адміністративних послуг. Це стало маленьким острівком, де у людей почало змінюватися самовідчуття. Це як в теорії розбитих вікон  - варто лише почати. Поруч з ЦНАПом ви створили доступний комфортний простір, в цій будівлі.

Схожа ситуація із «Островами цілісності». Завдання цього проекту – аби учасники змогли зрозуміти, що можуть змінювати середовище, що можете ви стати джерелом цих змін. Ми тут не даремно - у вас є енергія, бажання та можливості для того!»

Вадим Гаєв, голова Новопсковської ОТГ: «Впевнений, що за результатами цього проекту ми здобудемо не тільки новий досвід, а й результат.»

Фото без описуОлівія Бачу, фасилітаторка методології «Острови доброчесності»: "Цей проект підтримується одночасно кількома проектами  - Програмою розвитку Організації Об‘єднаних Націй в Україні (ПРООН), Стамбульським регіональним хабом ПРООН за фінансування Європейського Союзу (ЄС).

За пів року плідної активної роботи буде розроблена антикорупційна стратегія Новопсковської ОТГ. Дуже важливим є те, що це будуть робити не зовнішні експерти, а сама громада із залученням громадськості. "

Вікторія Єгорова, спеціаліст ПРООН: «Чому саме Новопсков обраний для впровадження пілотного проекту? Програма розвитку ООН вже тривалий час працює на території Луганської та Донецької областей. Працює з багатьма громадами. 

Фото без описуВідбирали громаду за такими критеріями:

по-перше, об’єднана територіальна громада повинна мати лідера, який погодиться на те, щоб цей експеримент прийшов на їх територію;

по-друге, повинна бути команда, яка безпосередньо працює з мером, представники громадських організацій та бізнесу, які є активними та хочуть імплементувати інноваційні методи в своїй громаді.

Тобто, це не тільки бажання мера, це і бажання ключових представників бізнесу і громадськості. Ми запросили до участі в експерименті представників молодіжної ради, комунальних підприємств, депутатів селищної ради. В аналітику, діагностику залучені різні категорії населення.

Новопсковська ОТГ – найбільше підходить за цими критеріями. Ця методологія була успішно впроваджена в Молдові (місто Страшени) та Грузії (місто Кутаісі). З громадою впродовж півроку будуть працювати національний консультант Олексій Солдатенко, сертифікований тренер із поширення методології «Острови доброчесності», та міжнародний консультант співавторка методології Анна Васілаче.»

Фото без описуДовідкова інформація:

Програма ООН із відновлення та розбудови миру спрямована на забезпечення пріоритетних потреб у східній Україні після спалаху конфлікту навесні 2014 року. Мета програми – зміцнити безпеку в громадах та соціальну згуртованість, підтримати економічне відновлення громад, які постраждали від конфлікту, а також сприяти подальшій реалізації реформ децентралізації й охорони здоров’я на підконтрольних українському уряду територіях Донецької та Луганської областей.

Програму реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), ООН Жінки, Фонд народонаселення ООН і Продовольча та сільськогосподарська організація.

Програму підтримують дев’ять міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Данії, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії. Загальний бюджет на 2019-2022 роки становить понад 50 млн доларів США.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь