Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Безпека в громаді. Якими зусиллями цього досягнуто?

Дата: 25.01.2019 15:02
Кількість переглядів: 1844

Фото без опису25 січня відбулося перше в цьому році засідання робочої групи з питань безпеки та соціальної згуртованості Новопсковської  ОТГ.

На порядку денному - розгляд в тестовому режимі звіту начальника Новопсковського районного відділу поліції перед населенням за формою, запропонованою Харківським інститутом соціальних досліджень. 

Еміль Коренєв, ПРООН: "В Луганській області відібрано два райвідділи для впровадження пілотного проекту - запровадження нової форми звітування поліції перед громадськістю - це Новопсковський ВП та Попаснянський ВП. Зараз цей проект виходить на фінішну пряму, тестується та, у разі схвалення, форму звітності  буде впроваджено на національному рівні."

Юрій Ковтун, начальник Новопсковського відділу поліції, подякував Програмі Розвитку ООН за всебічну підтримку,  Харківському інституту соціальних досліджень за проведену аналітичну та методичну роботу. Акцентував увагу присутніх на тому, що основним гаслом поліції є служити та захищати, при цьому критерієм оцінки роботи поліції є довіра населення. Юрій Олексійович вичерпно відповів на всі питання, які виникали під час презентації підсумків роботи за 2018 рік. Ознайомитися зі  звітом Новопсковського відділу поліції за новою формою можна  ТУТ .

Фото без описуЄгор Потоцький, ГО "Моя Новопсковщина": "На сьогодні громадськість вже розуміє про зусилля, якими вдається забезпечувати правопорядок на Новопсковщині. Вже налагоджений діалог "Влада-Громада-Поліція". Яскраве тому підтвердження - спільний проект ГО «Моя Новопсковщина та поліції зі створення сучасної поліцейської станції в Новопскові за фінансової підтримки ПРООН.

Попереду дуже багато спільної роботи. Це і створення єдиної системи відеоспостереження, продовження виховання в молодого покоління відчуття відповідальності за свої вчинки, реалізація численних ідей в напрямку  підвищення рівня безпеки в ОТГ. " 

Інна Птушко, представник ГО "Осинівська": "Минулого року співробітники поліції активно йшли на зустріч пропозиціям нашої громадської організації. Проведені спільні футбольні матчі, "кава з поліцейським", участь  в різних культурно-масових заходах сприяли тому, що відношення до поліції в людей змінюється, більше довіряють людям в формі, молодь хоче стати до лав поліції.

Минулого року за підтримки ПРООН в сквері "Айдар" було встановлено великий мультимедійний екран, нами було проведено опитування населення на тему: "Що б ви хотіли бачити на екрані, яку інформацію?". Частина респондентів відповіла  - "Роботу поліції". Від тоді й транслюємо промоційні ролики національної поліції, Головного управління поліції у Луганській області, ролики про правила дорожнього руху та про конкурсний добір в ряди поліцейських."

Фото без описуТетяна Червенко, секретар робочої групи з питань безпеки та соціальної згуртованості Новопсковської  ОТГ: "Новопсковська громада активно працює над створенням безпечного середовища. Впродовж 2018 року було реалізовано такі проекти:

Встановлення камер відео спостереження на 50 тис.грн на м-ні Газівників (кошти ПРООН, проект ініціативної групи) та на 180 тис.грн в Новопсковській школі (кошти обласного бюджету/селищної ради/громадськості, проект написав шкільний вчитель); 

Створення безпечного вело середовища – встановлення велопарковок на 51 тис.грн (кошти ПРООН, проект ініціативної групи).

"Безпечна велогромада в рамках Європейського тижня мобільності - 2018 "– 60 тис. грн. (кошти Асоціації велосипедистів Києва, на розповсюдження правил дорожнього руху для велосипедистів та світловідбиваючих елементів, проект селищної ради).


З метою недопущення поширення проявів вживання неповнолітніми алкогольних та слабоалкогольних напоїв, пияцтва, порушень громадського порядку та дотримання тиші у нічний час доби депутатами Новопсковської селищної ради було встановлено заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарства) з 22.00  до 07.00  в межах території адміністративно-територіальних одиниць Новопсковської селищної територіальної громади. 

Фото без описуПри селищній раді діє громадське формування з охорони громадського порядку "Факел", добровільні дружини  спільно з співробітниками поліції здійснюють вечірнє патрулювання, виявляють факти продажу алкоголю малолітнім особам та факти недотримання підприємцями заборони продажу алкоголю в нічний час. 

Плани на 2019 рік – запуск мобільного додатку «Відкрите місто», завершення освітлення всіх населених пунктів Новопсковської ОТГ, продовження ремонтів доріг та тротуарів, встановлення камер відео спостереження".


 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь