Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Обговорили актуальні питання щодо сприяння  підприємницькій ініціативі та самозайнятості населення

Дата: 31.01.2019 11:12
Кількість переглядів: 458

28 січня 2019 року відбулося засідання круглого столу. Тема заходу - створення нових робочих місць та підтримка розвитку малого та середнього бізнесу .

Учасники: директор центру зайнятості Наталія Хворостян, представники Новопсковської селищної ради: секретар селищної ради Тетяна Гречана, головний бухгалтер Тамара Казибаєва, начальник бюджетного відділу Світлана Корж, начальник відділу економіки Ольга Онищенко обговорили актуальні питання щодо сприяння підприємницькій ініціативі та самозайнятості населення громади шляхом залучення додаткових джерел фінансування.

Представники селищної ради повідомили, що депутати підтримали ініціативу Новопсковського РЦЗ і у грудні 2018 року на черговій сесії були внесені зміни до Програми розвитку конкурентоспроможності мікро-, малого та середнього підприємництва у Новопсковській селищній територіальній громаді на 2018-2020 роки. Ці зміни передбачають можливість співфінансування організації підприємницької діяльності безробітними у пріоритетних для розвитку Новопсковської ОТГ видах економічної діяльності у розмірі 20 % від фінансування з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. Учасники обговорили механізм співфінансування, який передбачає розробку низки нормативно – правових документів.

Фахівці центру зайнятості нагадали соціальним партнерам про фінансову підтримку підприємців, які створюють нові робочі місця у пріоритетних видах економічної діяльності та працевлаштовують вразливі категорії населення, у вигляді компенсації витрат на оплату праці за працевлаштованих ВПО та компенсації ЄСВ.

Символічно, ця зустріч співпала з Всесвітнім днем захисту і допомоги безробітним, який відзначається саме 28 січня з метою привернення уваги до проблем та наслідків безробіття.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь