Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

День безпечного Інтернету

Дата: 06.02.2019 13:44
Кількість переглядів: 871

Фото без опису       5 лютого 2019 року у світі відзначався День безпечного Інтернету (Safer Internet Day- SID) під гаслом «Разом за  найкращий Інтернет».

День безпечного Інтернету  організовано мережами Insafe і INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпеки та позитивного використання цифрових технологій  дітьми та молоддю.  

Цей день надає унікальну можливість для проведення заходів з безпеки онлайн разом із 140 країнами всього світу. В Україні цей день є одним із ключових для поширення ідей безпечного користування Інтернетом та сучасними цифровими технологіями, розвитку та підтримки інформаційно-цифрового суспільства.  

Заклади освіти Новопсковської селищної ради долучилися до проведення Дня безпечного Інтернету.

          Учні 7-11 класів приєдналися до Всеукраїнської акції #STOP_SEXтинг. У школах були проведені уроки на тему «Інтимні селфі в Інтернеті — жарт чи небезпечний ризик?». Діти взяли участь у вебінарі програми Мережних академій Cisco, Кіберполіції України  та компанії ERC за темами «Кібер-атаки та інтернет-шахрайство», «Соціальна інженерія: як хакери використовують вразливості людей».

           Учні 5-6 класів взяли участь у Всеукраїнському конкурсі «Безпечний Інтернет» від освітнього проекту «На Урок», де в основі завдань - не шкільна програма з інформатики, а цікаві та важливі питання, з якими зустрічається кожна дитина, коли користується комп'ютером, планшетом, смартфоном та виходить в Інтернет.

          Учні 1-4 класів  провели уроки – казки «Подорож країною Інтернет», "Казка про золоті правила безпечного Інтернету", стали учасниками інсценізацій "Віруси проти  Антивірусів», "Смайл-царевич та Т'ютор-королевич". З метою ознайомлення  з правилами поведінки в Інтернеті учні в казковій формі дізналися про віртуальні  загрози, які можуть завдати шкоди в реальному житті та шляхи попередження негативного впливу на безпеку учнів. Молодші школярі з задоволенням  подивилися мультфільм «Казка про безпечний Інтернет»,

Діти обговорили  правила розумного спілкування у віртуальному середовищі, основні види реальних небезпек віртуального світу, пов’язаних з надсиланням своїх фото, використанням інформації інтимного змісту та їх  негативним впливом на психіку і здоров’я.

Кожен учасник мав можливість отримати доступ до курсу Мережної академії Cisco «Вступ до кібербезпеки», перевірити свої здібності до кар'єри аналітика з кібербезпеки; отримати сертифікати проекту «Про Інтернет» від компанії Google та UiA, які підтверджують цифрову грамотність, вміння ефективно та безпечно користуватись Інтернетом.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь