Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Квітни, мово, солов’їна!

Дата: 25.02.2019 12:27
Кількість переглядів: 1087

Фото без опису 21 лютого 2019 року усі заклади загальної середньої освіти Новопсковської селищної ради відзначили Міжнародний день рідної мови.

У стінах закладів освіти пройшли різні заходи: це і тематичні лінійки «Мово, моя рідна, мово калинова», круглі столи «Стежками поезій Лесі Українки,Тараса Шевченка, Івана Франка, Карпенка-Карого».

Бібліотекарями шкіл організовані виставки книг: «Рідна мова, калинова», виставки колажів на підтримку мовного, культурного розмаїття та багатомовності: «Мова - це віконце, через які людина бачить світ».

Класні керівники початкових класів підготували усні журнали «Квітни, мово, солов’їна!», конкурси малюнків «Живи, прекрасна наша мова», «Яке прекрасне рідне слово!», ігри «Мовознавче словечко»,  інформаційні години «Рідне слово, материнська мова», виховні години «Як парость виноградної лози, плекайте мову», «Мова моя єдина». Вчителі молодших класів разом з учнями також провели флешмоб «Я носій рідної мови».

Цікавими і змістовними були конкурси віршів-декламаторів «Рідна мова чиста, як роса», які проводились серед учнів 5-7-х класів. Знавці рідного слова знайомили всіх присутніх не тільки з поезіями про рідну мову, а й зі своїми авторськими шедеврами.

Учні 7-11-х класів долучились до написання диктантів про рідну мову «Україна в нас одна», «Кобзар», «Мова», «Рідна мова». Діти ще раз нагадали про те, що мова - це одне з найцінніших надбань, душа нації, її генетичний код, у її глибинах народилося багато того, чим може гордитися наш народ.

Це один із тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частиною свого великого народу, посіяти у своєму серці зерна любові до рідної мови.

Усі ми маємо пам’ятати і дбати про це багатство, маємо повсякденно цінувати, бо без нього не можемо жити. І багатство – це наша рідна мова.

Відділ освіти Новопсковської селищної ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь