Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Про проведення конкурсу з визначення виконавця з розроблення Схеми санітарного очищення селища міського типу Новопсков

Дата: 15.03.2019 13:29
Кількість переглядів: 1655

Фото без опису    Відділ будівництва, архітектури, інфраструктури та житлово-комунального господарства Новопсковської селищної ради оголошує конкурс з визначення виконавця з розроблення Схеми санітарного очищення селища міського типу Новопсков (далі Схеми).

1. Організатор конкурсу: Відділ будівництва, архітектури, інфраструктури та житлово-комунального господарства Новопсковської селищної ради.

Місцезнаходження організатора конкурсу – 92302, Луганська область, Новопсковський район, смт Новопсков, вулиця Шкільна, 3, тел.: (06463) 2-18-40.

2. Підстава для проведення конкурсу: Рішення виконавчого комітету Новопсковської селищної ради від 05.03.2019 № 5/59 «Про розроблення Схеми санітарного очищення селища міського типу Новопсков та затвердження Положення про умови і порядок проведення конкурсу з визначення виконавця з розроблення Схеми санітарного очищення селища міського типу Новопсков».

3. Дата, час і місце проведення конкурсу.

            Розкриття конвертів з конкурсними пропозиціями та проведення конкурсу відбудеться 1 квітня 2019 року о 14-й годині в приміщенні Новопсковської селищної ради за адресою:  Луганська область, Новопсковський район, смт Новопсков, вулиця Шкільна, 3, кабінет селищного голови.

            4. Дата початку та кінцевий строк прийняття документів на конкурс.

Термін подання конкурсних пропозицій – з 18 березня 2019 року до 17-ї години 29 березня 2019 року.

5. Обов’язкові вимоги до учасників конкурсу- наявність кваліфікаційного сертифікату проектувальника (ГіП, ГаП), необхідного для виконання відповідного виду робіт.

6. Документи (вимоги до них), які подаються претендентами для участі в конкурсі:

- заява про участь у конкурсі із зазначенням повного найменування та реквізитів претендента, який виявив бажання брати участь у конкурсі;

- конкурсна пропозиція із зазначенням ціни договору та приблизного строку виконання робіт по розробці Схеми;

- копії установчих документів (статуту або інших), свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи, довідки про включення до ЄДРПОУ, витягів з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань засвідчені підписом керівника та печаткою (за наявності);

- проект договору підряду на розроблення Схеми;

- інформація про компетенцію та досвід роботи у сфері поводження з відходами.

 

Конкурсна пропозиція подається у письмовій формі за підписом уповноваженої особи учасника, прошита, пронумерована та скріплена печаткою у запечатаному конверті.

Конкурсна пропозиція надається особисто або надсилається поштою на адресу Новопсковської селищної ради (вул. Шкільна, 3, смт Новопсков, 92302) у конверті, на якому зазначається повне найменування і місцезнаходження організатора та учасника конкурсу, код ЄДРПОУ учасника конкурсу, перелік послуг, на надання яких подається пропозиція.

 

«Положення про умови і порядок проведення конкурсу з визначення виконавця з розроблення Схеми санітарного очищення селища міського типу Новопсков» 

Зразок заяви для участі в конкурсі ви можете завантажити за цим посиланням

 

Технічне завдання на розроблення Схеми санітарного очищення селища міського типу Новопсков:

код ДК 021:2015: 71320000-7 Послуги з інженерного проектування

РОЗРОБКА СХЕМИ САНІТАРНОГО ОЧИЩЕННЯ  СЕЛИЩА МІСЬКОГО ТИПУ НОВОПСКОВ

1. У Схемі визначити:

- обсяги робіт із санітарної очистки та прибирання території селища міського типу Новопсков;

- найбільш ефективні методи поводження з відходами на першу чергу та розрахунковий термін;

- методи прибирання вулиць, провулків, площ, територій, зайнятих зеленими насадженнями, зон відпочинку, дитячих майданчиків, ринків, спортивних споруд і майданчиків, методи знешкодження змету;

- інші заходи щодо санітарної очистки та прибирання селища міського типу Новопсков;

- тип, кількість, потужність і розміщення в плані населеного пункту об’єктів з санітарної очистки та прибирання;

- орієнтовну вартість санітарної очистки та прибирання селища міського типу Новопсков;

- методи збирання, видалення та складування будівельних відходів;

- методи збирання та транспортування промислових відходів III-IV класів небезпеки, які приймаються на полігони твердих побутових відходів;

- надати рекомендації з ефективних методів збирання, видалення, використання та знешкодження твердих побутових відходів.

2. Схему санітарної очистки та прибирання селища міського типу Новопсков розробити виходячи з чисельності населення станом на 2019 рік та з урахуванням таких строків:

- перша черга 5 років, розрахунковий термін 15 років

3. Дані щодо сучасного стану та перспектив розвитку селища міського типу Новопсков внести до розрахункових таблиць.

4. Чисельність населення прийняти відповідно до статистичних даних за останній повний календарний рік.

5. Передбачити на першу чергу та розрахунковий термін повне охоплення планово-регулярним вивезенням твердих побутових відходів від всіх житлових (багатоквартирний та приватний сектори селища міського типу Новопсков) і громадських будинків, установ і підприємств культурно-побутового призначення незалежно від їхньої відомчої належності.

6. У схемі визначити найбільш прогресивні та економічні методи збирання та транспортування ТПВ з урахуванням сміттєвозів, що випускаються та намічені до випуску. Зафіксувати орієнтовне співвідношення окремих методів у відсотках від загального накопичення.

7. Для розрахунків використовувати норми надання послуг з вивезення та розміщення твердих побутових відходів, затверджені органами місцевого самоврядування.

8. Охопити планово-регулярним механізованим прибиранням вулиці, площі та проїзди з удосконаленими покриттями. Дані зафіксувати у відсотках.

9. Надати пропозиції з механізованого посипання проїзної частини вулиць і доріг під час ожеледиць та снігопадів, прийняти в обсязі % на I чергу не менше 80, на розрахунковий термін 100 від загальної їхньої площі.

10. Ліквідацію снігу під час разових снігопадів виконувати запропонованими методами. Дані у відсотках від загального об'єму снігу, що випав, зафіксувати в такій формі

11. Роботу спеціальних машин (сміттєвози, асенізаційні) організувати у однозмінному режимі. Роботу прибираючих машин організувати по мірі випадання снігу.

12. Розглянути доцільність нового будівництва нових споруд з санітарної очистки відповідно до розрахунків (за проектом).

Розміщення споруд зазначити на схемі санітарної очистки селища міського типу Новопсков.

13. Запропонувати методи використання продуктів перероблення відходів, біопалива компосту, виробленого тепла, отриманого при спалюванні твердих побутових відходів, можливість використання харчових відходів.

14. У схемі санітарної очистки селища міського типу Новопсков передбачити найбільш ефективні методи та максимальну механізацію робіт поводження з ТПВ з врахуванням економічних, екологічних та соціальних умов, а також прибирання території селища із застосуванням найбільш удосконалених машин і механізмів серійного виробництва.

15. Визначити орієнтовну вартість заходів, які виконуються відповідно до схеми санітарної очистки та прибирання селища на І чергу та на розрахунковий термін Схеми.

16. Надати рекомендації з подальшого удосконалення схеми  санітарної очистки селища міського типу Новопсков.

17. Виконати графічну частину схеми санітарної очистки та прибирання селища міського типу Новопсков.

 

Кінцевою продукцією є:

Розроблені документи, які мають відповідні узгодження

1)         текстові матеріали:

-           пояснювальна записка;

-           додатки;

2)         графічні матеріали:

-           схема санітарного очищення селища міського типу Новопсков. Існуючий стан.

-           схема санітарного очищення селища міського типу Новопсков. Перспективний розвиток.

 

Узгоджена схема санітарного очищення селища міського типу Новопсков розробляється в 3-х примірниках в паперовому вигляді: 1-й – замовнику документації; 2-й – спеціалізованому комунальну підприємству «Новопсковжитло»; 3-й – розробнику документації.

 

 

Мета і призначення розробки Схеми:

1) черговість здійснення заходів із санітарного очищення;

2) обсяг робіт із санітарного очищення;

3) системи і методи поводження з побутовими відходами;

4) необхідна кількість спеціально обладнаних транспортних засобів для збирання та перевезення побутових відходів, машин, механізмів, устаткування та інвентарю для здійснення робіт із прибирання об’єктів благоустрою;

5) доцільність проектування, будівництва, реконструкції, розширення об’єктів поводження з побутовими відходами, їх основних параметрів і місць розміщення;

6) обсягів фінансування заходів, передбачених Схемою;

7) використання передових технологій, технічних рішень, технологічного обладнання, які відповідають природоохоронним та санітарно-гігієнічним вимогам і забезпечують унеможливлення впливу шкідливих факторів на довкілля та здоров’я людини;

8) заходів, передбачених Схемою.

 

Нормативно-правова база: Закон України «Про відходи», Закон України «Про благоустрій населених пунктів», ДБН Б.2.2-6:2013 «Склад та зміст схеми санітарного очищення населеного пункту», Наказ Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 23.03.2017 № 57, Санітарні норми та правила утримання територій населених місць, затверджених Міністерством охорони здоров’я від 17.03.2011 №145, Наказ Міністерства житлово-комунального господарства від 30.07.2010 №259 «Про затвердження Правил визначення норм послуг з вивезення побутових відходів», Постанови КМУ від 10.12.2008 №1070 «Про затвердження Правил надання послуг з вивезення побутових відходів», а також інші технічні і нормативні документи.

 

Вимоги до розробки Схеми:

1. Зміст має відповідати ДБН Б.2.2-6:2013 «Склад та зміст схеми санітарного очищення населеного пункту».

2. У схемі необхідно передбачити використання передових технологій, технічних рішень, технологічного обладнання, які відповідають природоохоронним та санітарно-гігієнічним вимогам і забезпечують унеможливлення впливу шкідливих факторів на довкілля та здоров’я людини.

3. Основні показники схеми мають бути розраховані на період 15 років.

4. Розроблення схеми здійснюється з дотриманням законодавства на підставі вихідних даних.

5. У процесі виконання робіт необхідно забезпечити виконання наступних основних завдань:

5.1. підготовка текстових та графічних матеріалів відповідно до вимог ДБН Б.2.2-6:2013 «Склад та зміст схеми санітарного очищення населеного пункту»;

5.2. погодження Схеми, якщо Схема розробляється Виконавцем, із заінтересованими органами:

- відповідними структурними підрозділами Замовника з питань земельних відносин; фінансів; будівництва, архітектури, інфраструктури та житлово-комунального господарства.

            Виконавець погоджує за дорученням Замовника (за довіреністю):

- територіальним органом Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів;

- територіальним органом Державної екологічної інспекції України;

- територіальним органом Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Замовник сприяє організації збору інформації, документів тощо, які необхідні для розробки схеми санітарного очищення.

 

Особливі умови:

1) виконавець відповідає за недоліки схеми санітарного очищення селища міського типу Новопсков.

2) у разі виявлення недоліків у Схемі виконавець на вимогу замовника зобов’язаний її безоплатно переробити або здійснити необхідні додаткові роботи, а також відшкодувати завдані збитки.

 

Документи і матеріали повинні бути представлені з необхідними погодженнями.

 

Схема повинна мати пояснювальну записку та мати графічну частину і включати креслення існуючого стану очищення селища міського типу Новопсков та його перспективний розвиток.

 

Схема повинна базуватися на передових технологіях, технічних рішеннях, технологічному обладнанні, які відповідають природоохоронним та санітарно-гігієнічним вимогам і забезпечують унеможливлення впливу шкідливих факторів на довкілля та здоров’я людини.

 

Виконавець повинен визначити (з урахуванням перспективного розвитку):

1) методи поводження з побутовими відходами, промисловими відходами ІІІ- IV класів небезпеки, які можуть прийматися на полігони побутових відходів, а також з небезпечними відходами у складі побутових;

2) методи прибирання об’єктів благоустрою, в т.ч. територій житлових масивів, територій зелених насаджень, методи знешкодження вуличного змету;

3) обсяги робіт із санітарного очищення;

4) тип, кількість, технічні характеристики контейнерів для зберігання побутових відходів, а також небезпечних відходів, що утворюються у побуті, спеціально обладнаних транспортних засобів для збирання та перевезення побутових відходів, небезпечних відходів у їх складі, машин, механізмів, устаткування;

5) тип, кількість, потужність і розміщення в плані селища міського типу Новопсков об’єктів поводження з відходами;

6) доцільність розширення, реконструкції, модернізації існуючих та будівництва нових об’єктів поводження з побутовими відходами та прибирання території населеного пункту.

7) обсяги фінансування заходів, передбачених схемою;

8) обсяги здійснення робіт з планово-регулярного механізованого прибирання територій з удосконаленими покриттям (за типами територій);

9) обсяги механізованого посипання проїзної частини вулиць і доріг під час ожеледиць і снігопадів у відсотках від їх загальної площі;

10) способів та обсягів ліквідації запропонованими способами снігу під час разових снігопадів;

11) інших заходів із санітарного очищення;

12) методи вилову безпритульних тварин, тип і кількість транспортних засобів, пропускну спроможність і технологічну схему спеціального обладнання та споруд для тимчасового утримання тварин;

13) кількість громадських вбиралень за чергами реалізації Схеми.

 

Виконавець повинен:

1) надати рекомендації щодо ліквідації негативного впливу об’єктів поводження з побутовими відходами на навколишнє природне середовище;

2) провести розрахунок обсягів фінансування санітарного очищення (за окремими варіантами), а також будівництва об’єктів  поводження з побутовими відходами, придбання спеціально обладнаних транспортних засобів, прибираючих та допоміжних машин, механізмів та інвентарю;

3) провести розрахунок річних експлуатаційних витрат  на поводження з побутовими відходами та прибирання об’єктів благоустрою за варіантами;

4) встановити основні якісні та кількісні показники Схеми, що характеризують проектні пропозиції.

 

 

Новопсковська селищна рада


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь