Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Обмін досвідом

Дата: 29.03.2019 09:44
Кількість переглядів: 614

Фото без опису        28 березня 2019 року на базі Комунального закладу «Дошкільного навчального закладу ясла-садок «Світлячок» Новопсковської селищної ради відбувся семінар-практикум для завідувачів закладів дошкільної освіти району та громади на тему: «Здійснення комплексного підходу в процесі формування мовленнєвої компетенції дітей дошкільного віку».

            На початку заходу  учасники семінару долучились до  тренінгу на тему: «Комунікативно-мовленнєвий розвиток дошкільників», де  познайомились з найбільш дієвими методами розвитку  комунікативно-мовленнєвих компетенцій дошкільника.  З дітьми ІІ молодшої групи «Пізнайки» вихователі провели різні дихальні вправи з розвитку мовлення. Діти середньої групи «Квіточка» показали, як працюють за методикою О.Білана та К.Крутій., вчились складати розповіді за схемами моделей. Діти старшої групи «Веселка» за методикою Н.Гавриш опрацьовували «Коректурні таблиці», за якими вчились висловлювати свої думки, розвивали мовну здогадку, здатність порівнювати мовні явища, розвивали естетичне сприйняття мовної дійсності.

            Програма семінару була змістовна, насичена і різноманітна. В.о. завідувача садочка Ворон Ольга Валентинівна продовжила семінар оглядовою виставкою лепбуків з розвитку мовлення. Робота над лепбуками допомагає дітям не лише отримати естетичне задоволення від креативної діяльності, а й формувати креативну особистість, здатну висловлювати власні думки, використовуючи усне мовлення.

            На завершення семінару відбулося обговорення та підведення підсумків роботи щодо розвитку мовлення та мовленнєвого спілкування дошкільників: необхідно побудувати свою роботу на основі комплексного підходу  відповідно до вимог освітнього процесу, зробити її більш ясною, структурно-зрозумілою, яка дозволяє коректувати стратегію індивідуального мовленнєвого розвитку кожної дитини.

            Корисний досвід, набутий під час заходу, завідувачі зможуть використовувати у своїй педагогічній діяльності



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь