Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Дотримання пожежної безпеки під час ІІ-го туру виборів Президента України

Дата: 15.04.2019 13:17
Кількість переглядів: 669

Інспекторським складом Новопсковського МРВ ГУ ДСНС України у Луганській області впродовж квітня проводяться повторні обстеження об’єктів, де розташовані виборчі дільниці, щодо дотримання вимог правил пожежної та техногенної безпеки під час підготовки і проведення повторного голосування та підрахунку голосів під час виборчого процесу другого туру виборів Президента України, який відбудеться 21 квітня 2019 року.

Рятувальники звертаються до керівників (відповідальних працівників), громадян та осіб, які будуть задіяні під час проведення другого туру виборів, на що в першу чергу необхідно звернути увагу:

З усіма членами виборчих комісій та працівниками об’єкту слід провести інструктажі по дотриманню вимог пожежної і техногенної безпеки та дій на випадок пожежі.

На видних місцях необхідно розмістити знаки пожежної безпеки, пам’ятки, інструкції, плани (схеми) евакуації людей та матеріальних цінностей з будівлі на випадок пожежі, чи іншої надзвичайної події, ознайомивши з ними членів виборчої комісії та персонал об’єкту.

Перевірити евакуаційні шляхи та виходи. Вони повинні утримуватися завжди вільними й ні в якому разі не захаращуватися, щоб не перешкоджати вільному руху людей. Двері евакуаційних виходів мають відкриватися в напрямку виходу з будівлі та замикатися лише на внутрішні запори, які легко відмикаються зсередини. Не дозволяється розміщувати будь-які пристрої, що заважають нормальному зачиненню протипожежних чи протидимних дверей. На вікнах виборчих дільниць забороняється встановлювати глухі грати. Якщо ж вони є, то їх треба відчинити або зняти.

Необхідно перевірити й привести у належний протипожежний стан електрогосподарства. Провести заміри опору ізоляції електромереж. Заборонено користуватися електронагрівальними приладами (кип’ятильниками, електрочайниками, прасками, електроплитками і т.д.), пошкодженими і саморобними електроприладами, чи з відкритими нагрівальними елементами, а також використовувати замість стандартних електрозапобіжників так звані “жучки”. Категорично забороняється застосовувати для освітлення свічки, гасові лампи та інші джерела відкритого вогню.

У випадку аварійного відключення струму, обслуговуючий персонал дільниці повинен бути забезпечений акумуляторними або ручними електричними ліхтарями.

На випадок пожежі або іншої надзвичайної події, у приміщеннях необхідно розмістити сертифіковані вогнегасники, телефонний зв’язок із зазначенням номеру виклику оперативно-рятувальної служби – “101”, а також визначити порядок оповіщення людей та довести його до всіх осіб, що задіяні на виборчій дільниці. На об’єкті слід провести перевірку справності систем внутрішнього (пожежні крани) та зовнішнього протипожежного водопостачання. Під час голосування виборців, потрібно організувати чергування членів добровільної пожежної дружини, або задіяти працівників місцевої пожежної команди. Особи, яких призначено відповідальними за забезпечення пожежної безпеки, перед початком та по закінченню роботи виборчої дільниці зобов’язані ретельно оглянути приміщення та переконатися у повному виконанні протипожежних вимог.

При перших ознаках пожежі чи іншої надзвичайної події, насамперед необхідно негайно повідомити про це в оперативно-рятувальну службу по номеру телефону “101” та без паніки швидко евакуювати з будівлі людей, цінні документи й матеріальні речі. У випадку пожежі, потрібно забезпечити її гасіння за допомогою первинних засобів пожежогасіння.

В разі виявлення невідомих предметів або речовин, ні в якому разі не можна рухати їх руками та переносити. Відразу повідомити за телефонами «101» та «102» та не допускати до нього сторонніх осіб до приїзду відповідних служб реагування.

Пам'ятайте, що навіть незначні порушення заходів техногенної чи пожежної безпеки можуть поставити під загрозу не тільки цінні речі, але й життя багатьох людей!

 

 

Новопсковський МРВ ГУ

ДСНС України у Луганській області

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь