Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Новопсковський МРВ ГУ ДСНС провів рейд на випадок пожежі в лісі

Дата: 16.05.2019 13:42
Кількість переглядів: 1057

Фото без опису

       Величезної шкоди лісам завдають лісові пожежі. Це страшне лихо не тільки для рослинності, але й для всього живого. Основна причина їх виникнення — порушення протипожежних правил відпочиваючими та іншими людьми, які перебувають у лісі. Гинуть не тільки дерева, а й птахи, звірі, вигоряє лісова підстилка і верхній шар ґрунту.

За кілька хвилин вогонь може знищити те, що виросло за кілька десятиріч. Пожежа завдає величезної шкоди навіть тоді, коли вона поширюється лише по землі і не переходить на крони дерев.

Найчастіше лісова пожежа провокується людською недбалістю: не загашені багаття, кинуті недопалки, іскри вихлопів. Рідше вона починається в результаті удару блискавки в сухостійне дерево. Найбільш пожежонебезпечними ліси стають у період сухої та спекотної погоди.

         Станом на початок травня 2019 року на території Новопсковського району вже виникло дві пожежі с. Камянка та с. Донцівка.

На виконання Плану основних заходів цивільного захисту Луганської області на 2019 рік, Плану дій щодо попередження та ліквідації пожеж у лісах Луганської області в пожежонебезпечний період 2019 року, забезпечення постійного моніторингу за станом пожежної безпеки, а також проведення роботи з їх запобігання шляхом безумовного виконання правил пожежної безпеки, обмеження у пожежонебезпечний період відвідування громадянами лісів, лісопаркових зон та в'їзду до лісових масивів під час весняно-літнього пожежонебезпечного періоду 2019 року, Новопсковським МРВ ГУ ДСНС України у Луганській області було розроблено та погоджено проведення спільних рейдів (святкові та вихідні дні) у лісах та лісосмугах на території Новопсковського району з Новопсковським відділом поліції ГУ НП України у Луганській області та Новопсковським лісомисливським господарством.

12.05.2019 року на території Новопсковського району головним фахівцем Новопсковського МРВ ГУ ДСНС України у Луганській області капітаном служби цивільного захисту Шрамко Є.В., дільничним офіцером поліції сектору провенції Новопсковського відділу поліції ГУ НП України у Луганській області лейтенантом поліції Бурдіним О.П., дільничнім офіцером поліції сектору провенції Новопсковського відділу поліції ГУ НП України у Луганській області капітаном поліції Гнилобоковим І.О., лісничим Новопсковського лісомисливського господарства Сіриком О.М. було здійснено спільний рейд у лісах в напрямку смт Новопсков – с. Писарівка (Риб’янцівської сільської ради).

  В ході проведення рейду грубих порушень вимог правил пожежної безпеки не виявлено з населенням, дітей, одиноких пристарілих, багатодітних сімей, яке проживає поряд із лісонасадженнями та які в час проведення рейду відвідували ліс була проведена профілактична бесіда та роз'яснювальна робота щодо дотримання правил пожежної безпеки в Україні та недопущення випалювання сухої трави, залишків рослинності та побутових відходів з врученням наглядної агітації.

 

    

Т.в.о. начальника Новопсковського МРВ

ГУ ДСНС України у Луганській області

підполковник служби цивільного захисту                            М.М. Трухальов



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь