Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

До відома особистих господарств населення Новопсковської громади

Дата: 31.05.2019 15:14
Кількість переглядів: 482

        Законом України від 19.06.2003 № 973 «Про фермерське господарство» (із змінами) створено законодавче підгрунтя для трансформації особистих селянських господарств у сімейні фермерські господарства (у статусі юридичної особи або фізичної особи - підприємця), діяльність яких базуватиметься на праці членів однієї сім'ї.

Сімейне фермерське господарство без статусу юридичної особи організовується фізичною особою самостійно або спільно з членами її сім'ї на підставі договору (декларації) про створення сімейного фермерського господарства. Типова форма договору (декларації) про створення сімейного фермерського господарства затверджена наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 05.04.2019 № 177, який набрав чинності 14.05.2019.

Якщо сімейне фермерське господарство створюється однією особою, його установчим документом є декларація про створення сімейного фермерського господарства, що складається у простій письмовій формі, тобто без нотаріального посвідчення.

У випадку створення сімейного фермерського господарства двома і більше членами сім'ї, установчим документом буде договір про створення сімейного фермерського господарства, який має бути посвідчений нотаріально за місцем розташування майна та земельних ділянок фермерського господарства.

Після укладання (складання) договору (декларації) про створення сімейного фермерського господарства його голова має зареєструватися як фізична особа - підприємець або зареєструвати зміни до відомостей про фізичну особу - підприємця в порядку, встановленому законом.

Відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 07.02.2018 № 106 (із змінами) фермерським господарствам зі статусом сімейних фермерських господарств надається додаткова фінансова підтримка через механізм доплати на користь застрахованих осіб сімейного фермерського господарства єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь