Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Презентація основних етапів роботи за проектом «Острови цілісності»

Дата: 25.06.2019 15:20
Кількість переглядів: 890

Фото без опису19 червня в рамках Програми експертної публічної дискусії та презентації Стратегічного антикорупційного плану за методологією «Острови цілісності» в Новопсковській ОТГ відбулася презентація основних етапів роботи за проектом «Острови цілісності».

Представники трьох робочих груп презентували План дій за напрямками «Утримання комунальних доріг», «Видача актів та довідок» та «Право розпорядження комунальною власністю».  

У період з січня до червня 2019 року за підтримки фахівця з антикорупційних стратегій та практик/консультанта ПРООН Олексія Солдатенка, керівники, менеджери та співробітники Новопсковської селищної ради пройшли разом наступні етапи процесу:

• Вступний семінар: для кращого розуміння Проекту ПРООН та концептів АК методології "Острова цілісності ™" (січень 2019 р.)

• Підготовка процесу: узгодження робочого плану та створення Координаційної групи проекту (лютий 2019 р.)

Фото без опису•Загальна діагностика: виявлення найбільш корупційно вразливих видів діяльності органів місцевого самоврядування та послуги, що воні надають (березень 2019 р.)

• Поглиблена діагностика: відібрано 3-4 найбільш вразливі пріоритетні послуги /вид діяльності та проаналізовано їх за допомогою процесів, що відбуваються всередині та за межами органу місцевого самоврядування, для виявлення причин вразливості (квітень 2019 р.)

• Рішення: робочі групи виробили рішення для усунення причин вразливості, підвищення цілісності, підзвітності, прозорості та якості послуг і видів діяльності (травень-червень 2019 р.)

• Антикорупційний стратегічний план/План дій: розроблено плани та розпочато їх реалізацію (червень 2019 р.)

 

Фото без описуДовідка. Антикорупційна методологія "Острова Цілісності™" успішно застосовується в 30 органах місцевого самоврядування 11 країн ЦСЄ / ПСЄ - Албанії, Боснії та Герцеговині, Хорватії, Грузії, Косово, Македонії, Чорногорії, Польщі, Республіці Молдова, Румунії та Сербії, а також в країнах Латинської Америки (Сальвадор, Гватемала, Гондурас і Нікарагуа) та Африки (Нігерія).

Вона отримала міжнародне визнання в 2011 році завдяки Премії ООН за внесок у розвиток державної служби та включена в антикорупційні програми багатьох інших міжнародних організацій, таких як Partners Global, Всесвітній банк, Фонди "Відкрите суспільство", Міжнародна антикорупційна академія / IACA та Гаазька академія місцевого самоврядування.

У травні 2016 року під керівництвом Стамбульського регіонального центру ПРООН та після участі в річному антикорупційному тренінгу ACT ™ місцеві координатори отримали сертифікати фахівців з боротьби з корупцією. На першому етапі проекту «Сприяння чесності і протидії корупції на місцевому рівні в зоні Східного партнерства», що фінансується RO-AID, їх навчили застосовувати антикорупційну методологію "Острова цілісності ™" для спільної роботи з місцевими органами влади в своїх країнах та надавати їм підтримку в розробці /реалізації стратегічних антикорупційних планів. На другому етапі проекту цим фахівцям було надано допомогу в роботі з окремими муніципалітетами Грузії та Республіки Молдова.

Фото без описуВ рамках даного проекту Новопсковську ОТГ (Луганська область, Україна) було обрано як пілотну в Україні для впровадження антикорупційної методології «Острова цілісності» за підтримки фахівця з антикорупційних стратегій та практик Олексія Солдатенка.

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь