Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Відбувся семінар-тренінг Сучасні підходи до адміністрування соціального захисту на рівні об’єднаних територіальних громад

Дата: 25.06.2019 15:35
Кількість переглядів: 574

Фото без опису

     18-20 червня 2019 року у м. Одеса відбувся другий семінар-тренінг «Сучасні підходи до адміністрування соціального захисту на рівні об’єднаних територіальних громад (ОТГ)», організований в рамках Проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України», що впроваджується Міністерством соціальної політики за підтримки Світового банку. Навчання було присвячено наданню соціальних послуг на рівні громади відповідно до нової редакції Закону України «Про соціальні послуги», що вступає в дію у 2020 році, та забезпеченню захисту прав дітей в умовах децентралізації.

 Учасниками семінару-тренінгу стали керівники громад, керівники служб у справах дітей та уповноважені  із захисту прав дітей, керівники комунальних закладів з надання соціальних послуг,  фахівці з соціальної роботи 40 пілотних ОТГ, які впроваджують моделі адміністрування надання послуг соціальної підтримки за принципом «єдиного вікна».

Отримані знання та навички, зокрема,  щодо впровадження кейс-менеджменту в соціальній роботі, сприятимуть підвищенню рівня компетентності фахівців ОТГ та результативності роботи з виведення сімей зі складних життєвих обставин, наданню ефективного захисту дітям, права яких порушуються.

Учасники відвідали Одеський міський центр інтегрованих соціальних послуг, Соціальний центр матері і дитини та Одеський міський денний центр соціально-психологічної реабілітації «Розірви коло», де ознайомилися з організацією надання соціальних послуг і соціального захисту дітей. Також на семінарі презентували кращі практики організації соціальних послуг в ОТГ представники Мереф’янської міської, Шишацької селищної, Білозірської та  Березівської сільських об’єднаних територіальних громад.

«За останній рік, завдяки навчальним заходам в рамках проекту Міністерства соціальної політики та Світового Банку, ми запровадили різні види послуг, створили нові соціальні заклади. Ми тепер краще розуміємо, як надати допомогу і підвищити якість роботи», -  зазначив роль проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України» голова Кочубеївської сільської ОТГ Іван Дудар.

Загалом навчанням було охоплено понад 100 представників ОТГ з 20 областей України.

Семінар в Одесі – другий з трьох заходів першого етапу навчання ОТГ.  У вересні 2019 р.  представники 40 пілотних ОТГ разом з представниками структурних підрозділів з питань соціального захисту відповідних райдержадміністрацій продовжать навчання на семінарі з питань запровадження електронного документообігу, що відбудеться у м. Києві.

Загалом, навчальними заходами будуть охоплені представники усіх створених громад, а це - понад 1200 учасників з усіх регіонів країни. Під час восьми  міжрегіональних семінарів-тренінгів буде поширено набутий досвід пілотного проекту та ознайомлено з сучасними інформаційними технологіями та офісними програмами для обробки і передавання документів заявників з питань соціального захисту населення від фронт офісу до бек офісу, основними засадами впровадження інтегрованої системи соціального захисту населення та захисту прав дітей, організації надання комплексних соціальних послуг на базовому рівні.

Два етапи триватимуть 18 місяців і підготують фахівців з усіх ОТГ та обласних державних адміністрацій.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь