Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Чи передадуть Будинок дитячої та юнацької творчості в комунальну власність Новопсковської ОТГ?

Дата: 27.06.2019 13:14
Кількість переглядів: 875

Фото без опису26 червня депутати Новопсковської селищної ради внесли пропозицію до Новопсковської районної ради щодо безоплатної передачі КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «НОВОПСКОВСЬКИЙ БУДИНОК ДИТЯЧОЇ ТА ЮНАЦЬКОЇ ТВОРЧОСТІ НОВОПСКОВСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ» та його майна зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ Новопсковського району до комунальної власності Новопсковської селищної територіальної громади у формі звернення депутатів Новопсковської селищної ради. 

В громади зараз є унікальна можливість цю будівлю капітально відремонтувати з дотриманням усіх норм доступності, забезпеченням необхідним обладнанням та інвентарем. За кошти Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ (100 000 євро) планується створити сучасний багатофункціональний центр з надання соціальних та освітніх послуг в Новопсковській громаді. Умова грантодавців - наявність у комунальній власності ОТГ відповідної будівлі.

Багато років поспіль будівля КЗ «НОВОПСКОВСЬКИЙ БУДИНОК ДИТЯЧОЇ ТА ЮНАЦЬКОЇ ТВОРЧОСТІ НОВОПСКОВСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ» взагалі не використовується, руйнується. Через відсутність опалення в осінньо-зимовий період та умов отримання дітьми позашкільної освіти заклад вимушений орендувати приміщення в Новопсковському ЗЗСО І-ІІІ ступенів. Свої послуги заклад надає переважно дітям, які проживають на території Новопсковської селищної територіальної громади. Реалізація проекту дозволить створити умови для надання закладом освітніх послуг, розвитку творчих здібностей своїх вихованців.

Одже, перший крок зроблено. Справа за депутатами Новопсковської районної ради.

 

Шановно громадо! Вашій увазі повний текст звернення:

ЗВЕРНЕННЯ депутатів Новопсковської селищної ради сьомого скликання до Новопсковської районної ради

          Відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та на підставі рішень Новопсковської селищної ради № 83/11 від 13 липня 2015 року та Осинівської сільської ради № 70/1 від 13 липня 2015 року «Про добровільне об’єднання територіальних громад» було утворено Новопсковську об’єднану територіальну громаду. В 2017 році створені відділ освіти та відділ соціального захисту населення Новопсковської селищної ради.

Починаючи з 2015 року в Новопсковській селищній територіальній громаді за фінансової підтримки міжнародних партнерів реалізовані проекти, які спрямовані на покращення умов надання послуг жителям громади.

З грудня 2018 року Новопсковська селищна рада приймає участь у проекті «Надання інтегрованих соціальних послуг на сході України», який реалізується консорціумом організацій Oxford Policy Management та міжнародною благодійною організацією Партнерство «Кожній дитині» у рамках Програми ЮНІСЕФ «Посилення життєстійкості та підвищення громадської активності підлітків і молоді у східній Україні», що впроваджується за фінансової підтримки Європейського Союзу (ЄС). Дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ передбачив фінансову підтримку проектів створення соціальних сервісів «під ключ», яких потребують жителі громад, з приблизною вартістю 100 000 євро. Необхідною умовою для залучення коштів міжнародної допомоги є наявність у комунальній власності об’єднаної територіальної громади відповідної організації та будівлі. В рамках реалізації проекту є можливість проведення її капітального ремонту (реконструкції) з дотриманням норм доступності, забезпеченням необхідним обладнанням та інвентарем, для створення сучасного багатофункціонального центру з надання соціальних та освітніх послуг.

Багато років поспіль будівля КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «НОВОПСКОВСЬКИЙ БУДИНОК ДИТЯЧОЇ ТА ЮНАЦЬКОЇ ТВОРЧОСТІ НОВОПСКОВСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ» взагалі не використовується, руйнується. Через відсутність опалення в осінньо-зимовий період та умов отримання дітьми позашкільної освіти заклад вимушений орендувати приміщення в Новопсковському ЗЗСО І-ІІІ ступенів. Свої послуги заклад надає переважно дітям, які проживають на території Новопсковської селищної територіальної громади. Реалізація проекту дозволить створити умови для надання закладом освітніх послуг, розвитку творчих здібностей своїх вихованців.

Зважаючи на вищевикладене, у відповідності до п.10 Розділу V «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», п.39 Розділу VІ «Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу України, з метою залучення коштів міжнародної допомоги задля ефективного управління комунальним майном та створення сучасних умов для надання інтегрованих соціальних, освітніх послуг жителям громади, звертаємось до депутатів Новопсковської районної ради сьомого скликання з пропозицією щодо безоплатної передачі зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ Новопсковського району в комунальну власність Новопсковській селищної ради КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «НОВОПСКОВСЬКИЙ БУДИНОК ДИТЯЧОЇ ТА ЮНАЦЬКОЇ ТВОРЧОСТІ НОВОПСКОВСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ» (код ЄДРПОУ 23481048, 92303, Луганська обл., Новопсковський район, селище міського типу Новопсков, провулок Історичний, будинок 26 «А») та його майна.

 

Завантажити повний текст рішення Новопсковської селищної ради №63/14 від 26.06.2019р. ТУТ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь