Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Хтось оперує реальними показниками, цифрами, квадратними метрами, а хтось голослівними гаслами

Дата: 19.07.2019 11:12
Кількість переглядів: 1384

Фото без опису13 липня 2019 року на сторінках газети «Перемога» депутат районної ради Чугай Е.Л. написав статтю «Що покаже час?» про відсутність будь-яких позитивних  змін з моменту передачі навчальних закладів до Новопсковської громади.

Перше необґрунтоване звинувачення  - про затягування строків у прийнятті п’яти шкіл в громаду.

Автором статті було замовчено те, що районна рада свідомо поставила під загрозу отримання документів про освіту випускниками 9 та 11 класів, порушуючи тим самим права здобувачів освіти, гарантовані ст. 40 Закону України «Про освіту» та ч.5 ст. 34 Закону України «Про загальну середню освіту». В тих умовах приймання-передача були можливі лише після дати вручення документів про освіту випускникам, а саме – після 23 червня 2018 року.

Заявки на документи про освіту випускників Департамент освіти і науки облдержадміністрації приймав не пізніше 23 лютого 2018 року, а рішення Новопсковської районної ради про передачу закладів освіти було прийняте лише 20 лютого 2018 року. Два дні не вистачило б на всі процедури по замовленню документів про освіту і перереєстрацію закладів освіти з новою назвою.  

 

Другий факт неправдивої інформації - те, що не спостерігається змін у жодному переданому у громаду бюджетному закладі.


Фото без описуНеодноразово в газетах та на сайті селищної ради висвітлювалася інформація про капітальний ремонт покрівель з утепленням горищ на двох осинівських школах восени минулого року: в Осинівському ЗЗСО №1 I-II ступенів Новопсковської селищної ради  на суму 974 тис. грн., в Осинівському ЗЗСО №2 I-II ступенів Новопсковської селищної ради – 1 млн 408 тис. грн.  Ці ремонти були виконані за кошти інфраструктурної субвенції, яка надається об’єднаним територіальним громадам України, та за 20% співфінансування з бюджету Новопсковської ОТГ.

 

Минулого року з метою створення безпечного освітнього середовища встановлено систему відео спостереження в найбільшій школі громади, яка на сьогодні визначена опорною. Кошти на це залучили з обласного бюджету (90 тис. грн),  бюджету Новопсковської громади (80 тис. грн.), та зібрали жителі громади (11 тис. грн).

Окрім того, вже збудовано пандус в Новопсковському ЗЗСО I-III ступенів Новопсковської селищної ради за кошти місцевого бюджету (109 тис. грн)

 

На сьогодні розпочалися капітальні ремонти санітарних приміщень в школах громади:Фото без опису

1 млн 868 тис. грн. – спрямовано на шкільні туалети та душеві біля спортзали для Новопсковського ЗЗСО I-III ступенів Новопсковської селищної ради;

1 млн 388 тис. грн  -  спрямовано на шкільні туалети та душеві біля спортзали для Новопсковського газопроводського ЗЗСО I-III ступенів Новопсковської селищної ради;

941 тис. грн – капітальні ремонти шкільних туалетів в обох осинівських школах. 

 

 

Зараз в процесі реалізації знаходяться проекти:

250,7 тис. грн - придбання обладнання для спортивного майданчика Новопсковського ЗЗСО I-III ступенів; 

390,6 тис. грн - капітальний ремонт кабінету математики в Новопсковському газопроводському ЗЗСО I-III ступенів та оснащення його за стандартами Нової української школи;

153 тис. грн - встановлення системи очищення води в Осинівському ЗЗСО №2 I-II ступенів.

 

Щодо вирішення нагальних потреб Новопсковської  ДЮСШ


Фото без описуВ 2019 році до Новопсковської громади було передано дитячу спортивну юнацьку школу. За перше півріччя поточного року на першочергові потреби вихованців було використано майже 200 тис. грн. з бюджету громади. З них: на придбання спортивних товарів  - 14 тис. грн, мячів  - 59 тис. грн, спортивної форми  - 54  тис. грн, господарських та канцелярських товарів, бензину для участі у спортивних змаганнях – 16 тис. грн, на послуги з перевезення вихованців Новопсковської ДЮСШ на обласні та всеукраїнські змагання витрачено 53 тис. грн.

 

Фото без описуЗбудовано спортивний майданчик зі штучним покриттям для тренувань юних футболістів по пров. Історичний смт Новопсков.

Вартість проекту становить 1,5 мільйони гривень.

Кошти на це були виділені з державного бюджету в рамках реалізації бюджетної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України» - 750 тис. грн. при співфінансуванні з бюджету громади (також 750 тис. грн).

 

Фото без описуНа першочергові потреби Новопсковської школи мистецтв в першому півріччі поточного року було використано понад 200 тис.грн. За ці кошти придбали меблі, оргтехніку, відео обладнання, штори в концертну залу, чобітки для учасників ансамблю «Оксамит» тощо.

Оскільки бюджет Новопсковської громади не є безмежним, тому нам доводиться шукати шляхи залучення коштів через подання проектів на різні всеукраїнські та міжнародні конкурси.

Так, одразу після прийняття в громаду Новопсковської ДЮСШ та Новопсковської школи мистецтв фахівцями селищної ради було підготовлено інвестиційні проекти до Надзвичайної кредитної програми для відновлення України:

12 млн грн - проект «Створення комфортних умов для занять фізичною культурою та спортом в громаді. Капітальний ремонт будівлі Новопсковської ДЮСШ розташованої за адресою: смт.Новопсков, вул.Айдарська,буд 17».

7 млн грн - проект «Створення комфортних умов для культурного,духовного,естетичного розвитку дітей в громаді.Капітальний ремонт будівлі Новопсковської школи мистецтв розташованої за адресою: смт Новопсков, вул.Українська, буд 36».

Однак, на жаль, ці проекти не перемогли у конкурсі. Тому, будуть подані на інші конкурси.

 

Фото без описуШановні жителі Новопсковської об’єднаної територіальної громади!

Щиро дякуємо вам!

За те, що розумієте, як дуже багато робиться задля створення комфортних умов підростаючого покоління і не тільки.

За те, що долучаєтесь до цих процесів не словом, а ділом.

За стійкість перед маніпуляціями всіх противників реформи децентралізації.

За розуміння, що попереду дуже багато роботи і тільки об’єднавшись ми можемо реалізувати все заплановане.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь