Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Схема санітарного очищення селища міського типу Новопсков

Дата: 02.08.2019 10:44
Кількість переглядів: 5284

         Схема санітарного очищення селища міського типу Новопсков» виконана у відповідності з договором № 710 від 09.03.2019 року між Новопсковською селищною радою та ТОВ «ПК «ТЕС» про надання послуг з розробки технічної документації «Схема санітарного очищення селища міського типу Новопсков» (далі по тексту – Схема санітарного очищення) (далі по тексту – Схема).

Розробка схеми санітарного очищення смт. Новопсков здійснена на виконання вимог п. 5 ст. 10 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», п. 15 ст. 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», п. (ж) ст. 20, п. (б) ст. 21 Закону України «Про відходи», якими зобов’язано органи місцевого самоврядування забезпечити розроблення та затвердження схем санітарного очищення населених пунктів.

Закон України «Про відходи» регулює відносини, пов'язані з утворенням, збиранням і заготівлею, сортуванням, перевезенням, зберіганням, обробленням (переробленням), утилізацією, видаленням, знешкодженням та захороненням відходів, що утворюються в Україні. Дія Закону України «Про відходи» не поширюється на відносини у сфері поводження з побічними продуктами тваринного походження, не призначеними для споживання людиною.

Вимоги до складу та змісту схеми санітарного очищення населеного пункту визначаються ДБН Б.2.2-6-2013 «Склад та зміст схеми санітарного очищення населеного пункту».

Основними завданнями схеми санітарного очищення смт. Новопсков є визначення:

- черговості здійснення заходів із санітарного очищення;

- обсягів робіт із санітарного очищення;

- систем і методів поводження з побутовими відходами;

- необхідної кількості спеціально обладнаних транспортних засобів для збирання та перевезення побутових відходів, машин, механізмів, устаткування та інвентарю для здійснення робіт із прибирання об’єктів благоустрою;

- доцільності проектування, будівництва, реконструкції, розширення об'єктів поводження з побутовими відходами, їх основних параметрів і місць розміщення;

- обсягів фінансування заходів, передбачених схемою.

У схемі передбачається використання передових технологій, технічних рішень, технологічного обладнання, які відповідають природоохоронним та санітарно-гігієнічним вимогам і забезпечують унеможливлення впливу шкідливих факторів на довкілля та здоров’я мешканців смт. Новопсков.

Основні показники схеми розраховані на етап 25 років, у складі схеми, відповідно до технічного завдання, додатково виділено розрахунковий етап 5 років з визначенням орієнтовної вартості щодо його реалізації. Розрахункові показники схеми, що базуються на демографічному і соціально-економічному прогнозах, є орієнтовними.

Із-за відсутності фактичних даних щодо морфологічного, фізико-хімічного, фракційного складу побутових відходів, їх теплотехнічних властивостей та щільності, а також виникнення необхідності виконанням не передбачених завданням на розроблення схеми додаткових робіт, що пов’язані з розглядом інвестиційних намірів, доцільно було провести передпроектні пророблення. Однак через відсутність фінансування, використані матеріали аналогічних досліджень, проведених фахівцями ТОВ «ПК «ТЕС» та літературних джерел по даній проблематиці.

Розроблення схеми санітарного очищення смт. Новопсков виконано з дотриманням чинного законодавства на підставі вихідних даних згідно вимог ДБН Б.2.2-6-2013 «Склад та зміст схеми санітарного очищення населеного пункту» у складі текстових та графічних матеріалів, передбачених розділами 5 і 6 ДБН Б.2.2-6-2013 «Склад та зміст схеми санітарного очищення населеного пункту

 

Для завантаження повної інформації "Схема санітарного очищення" натисніть за цим посиланням


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь