Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Експертами програми «U-LEAD з Європою» та SKL International проведено аналіз бюджетів 806 ОТГ

Дата: 20.08.2019 16:56
Кількість переглядів: 666

    Експертами програми «U-LEAD з Європою» та SKL International проведено  аналіз бюджетів 806 отг за 1 півріччя 2019 року.

Експерти аналізували дані за чотирма показниками:

  1. доходи на душу населення;
  2. рівень дотаційності бюджетів;
  3. питома вага видатків на утримання апарату управління у фінансових ресурсах ОТГ;
  4. питома вага заробітної плати у видатках загального фонду.

Для проведення аналізу 806 ОТГ згрупували за критерієм чисельності населення громади. Крім цього, для більш коректного порівняння міста обласного значення, у яких відбулася процедура об’єднання чи приєднання згідно Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», виділили в окрему групу.

 Новопсковська об’єднана територіальна громада  віднесена до групи 2 – 124 ОТГ з чисельністю населення від 10 до 15 тис. жителів. 

Показник «Доходи на душу населення» - характеризує фінансовий потенціал ОТГ, спроможність забезпечувати громаду за рахунок ресурсів, які генеруються виключно на її території.

За підсумками І півріччя 2019 року до бюджетів 806 ОТГ надійшло 17,7 млрд. Із розрахунку на одного мешканця громади отримали 2129,2 грн. Наша громада отримує 1840,2 грн. на одного мешканця і посідає 58 місце в своїй групі. Найбільші доходи має Слобожанська отг Дніпроперровської області  (11038,7 грн.) , а найменші – Ланчинська  отг Івано-Франківської області (392,1 грн.)

Показник «Рівень дотаційності бюджетів» . Найменш залежними від дотаційних ресурсів з державного бюджету є громади - міста обласного значення. Серед ОТГ Групи 2 – по восьми громадах показник дотаційності перевищує 50%, найвище значення становить 61,0%. Новопсковська громада залежна від надходження дотації на 10,4% та посідає 54 місце.

 Питома вага заробітної плати у видатках загального фонду визначена як відсоткова частка проведених із загального фонду бюджету видатків на заробітну плату з нарахуваннями (по всіх галузях) до обсягу видатків загального фонду бюджету без урахування трансфертів, перерахованих з бюджету ОТГ до інших бюджетів.

Обсяги видатків, спрямованих на виплату заробітної плати з нарахуваннями відображають спроможність ОТГ забезпечувати соціально-економічний розвиток, можливості для реалізації проектів інфраструктурного розвитку, створення матеріальних активів або отримання відповідного соціального ефекту.

Середній показник видатків на оплату праці у розрахунку на одну ОТГ по Групі 2 (від 10 до 15 тис. осіб) становить – 73,7% (найвищий показник видатків на оплату праці – 91,3%). Новопсковська громада використовує на виплату заробітної плати з нарахуваннями незначно більше середнього  показника , а саме 76,1% від загальної суми видатків, і посідає 61 місце за рейтингом. 

Питома вага видатків на утримання апарату управління у фінансових ресурсах ОТГ визначена як відсоткова частка видатків на утримання апарату управління органів місцевого самоврядування у сумі доходів загального фонду (без урахування всіх видів трансфертів з державного бюджету).

У 83 громадах показник видатків на управління перевищує 20%, у тому числі по 3-х ОТГ показник становить понад 50%, найвищий показник – 88,6%. Новопскоська отг на утримання апарату використовує 19,1% від своїх доходів та посідає за рейтингом  32 місце.

 

В загальному рейтингу  ми займаємо 55 місце з 124 об’єднаних територіальних громад.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь