На порядку денному: якість харчування дітей в закладах освіти
За ініціативи відділу освіти Новопсковської селищної ради, спільно з Управлінням Держпродспоживслужби в Новопсковському районі, 06.09.2019 року була проведена нарада для керівників закладів освіти щодо впровадження системи НАССР.
Начальник Новопсковського районного управління Держпродспоживслужби В.М.Колесник ознайомив керівників закладів освіти з основними вимогами впровадження системи НАССР в навчальних закладах. Він зазначив, що в Україні з 2017 року триває поетапний обов’язковий перехід на систему управління безпечністю харчових продуктів – НАССР (міжнародно визнаний метод виявлення та управління ризиками пов’язаними із безпечністю харчових продуктів). Насамперед, це стосувалося великих потужностей, а до 20 вересня 2019 року всі українські підприємства харчової галузі, в тому числі і заклади освіти, які надають послуги харчування, мають впровадити цю систему. «НАССР в навчальних закладах — це не просто необхідність та підстава для проведення перевірок контролюючих органів, а важливий інструмент для контролю безпеки харчування дітей поза домом. На відміну від дорослих, діти не мають вибору, де харчуватися і як харчуватися, тож адміністрація закладів зобов’язана впровадити і постійно підтримувати функціонування принципів системи HACCP на харчоблоках». Головним завданням системи HACCP є аналіз небезпек і проведення поетапного контролю над усіма етапами приготування страв і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів на склад і до моменту подачі готової страви.
В ході наради учасники обмінялися досвідом, на всі питання були надані відповіді та роз’яснення.