Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

"Бюджет участі-2020". Розпочато прийом проектів

Дата: 07.10.2019 11:38
Кількість переглядів: 1190

Фото без опису7 жовтня стартує прийом проектів від жителів Новопсковської ОТГ. Рівно місяць є на те, аби мешканці громади визначилися з темою своєї заявки, підготували і подали на розгляд комісії свої проекти.

Нагадаємо, що 26 вересня депутатами Новопсковської селищної ради затверджено Программу реалізації Бюджету участі Новопсковської селищної територіальної громади на 2020 рік. Визначено загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми - 500,000 тис.грн. 

В рамках "Бюджету участі-2020" за результатами конкурсу та голосування буде відібрано один великий проект (до 250 тис. грн) та п’ять малих проектів (до 50 тис.грн кожен).

А саме:

Проекти з обсягом фінансування до 250 тис.грн з співфінансуванням мешканців громади в розмірі 2% загальної вартості проекту. Перевага буде надаватися проектам, реалізація яких передбачає створення нових об’єктів та в результаті реалізації яких будуть задоволені потреби більшої кількості населення.

Проекти з обсягом фінансування до 50 тис.грн зі співфінансуванням мешканців громади у виглядів покриття витрат на послуги чи роботи по встановленню обладнання. У разі подання проектів, що не потребують таких витрат, співфінансування не вимагається.

Подані проекти повинні:

бути спрямовані на поліпшення комфорту проживання мешканців та естетичного вигляду громади;

сприяти соціально-економічному, культурному і просторовому розвитку, впровадженню сучасних інноваційних проектів;

будуть реалізовані в будівлях та прилеглих територіях закладів та установ, які знаходяться у власності Новопсковської селищної територіальної громади, територіях загального користування (парках, скверах, майданчиках для паркування транспортних засобів тощо).

Проекти для фінансування за рахунок коштів Бюджету участі можуть подавати фізичні особи віком від 18 років, які є громадянами України, зареєстровані та проживають на території Новопсковської селищної територіальної громади.

Подати проект можна з 7 жовтня до 7 листопада 2019р включно!

Проект у паперовому вигляді  надсилайте за адресою: смт Новопсков, вул. Шкільна, 3, каб. № 7, Світлана Лиховидько – відповідальна посадова особа за прийом заявок.  Консультації за телефоном – 0994982797.

ВСЯ ДЕТАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ ТУТ: Програма реалізації Бюджету участі Новопсковської селищної територіальної громади на 2020 рік та Положення про Бюджет участі 

В електронному вигляді проект подається на платформі електронної демократії EDEM за посиланням  https://novopskov-budget.e-dem.in.ua;

https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=NlurbuTDcHQ&feature=youtu.be - покрокова відеоінструкція для реєстрації на платформі. Консультації також можна отримати у Олексія Пульного за телефоном 0507050334.

Порядок підготовки проектів

Проект розробляється автором за формою згідно з додатком 1 до Положення ЗАВАНТАЖИТИ ТУТ

Назва проекту повинна бути викладена лаконічно, в межах одного речення. Оригінальні назви не повинні суперечити їх основній меті.

План заходів з виконання Проекту повинен відображати етапи виконання проекту, зокрема закупівлю товарів (виконання робіт, надання послуг) (у залежності від потреб проекту).

Розрахунки, креслення, що розкривають сутність, цілі проекту та можливість його практичної реалізації, додаються автором до проекту, про що зазначається у формі проекту (назва додатку та кількість сторінок).

        При підготовці проекту автор забезпечує його відповідність таким вимогам:

  • проект відповідає нормам законодавства;
  • усі обов'язкові поля форми, наведеної у додатку 1 до Положення, заповнені;
  • питання реалізації проекту знаходиться в межах компетенції Новопсковської селищної ради;
  • реалізація проекту повинна бути спрямована на поліпшення комфорту проживання мешканців та естетичного вигляду громади, сприяти соціально-економічному, культурному і просторовому розвитку, впровадженню сучасних інноваційних проектів, зокрема які будуть реалізовані в будівлях та прилеглих територіях закладів та установ, які знаходяться у власності Новопсковської селищної територіальної громади, територіях загального користування (парках, скверах, майданчиках для паркування транспортних засобів тощо).
  • реалізація проекту не порушує прав інших осіб;
  • реалізація проекту не порушує прав інтелектуальної власності;
  • бюджет проекту, розрахований автором, включає усі витрати, пов’язані з реалізацією проекту (розробкою проектної документації; закупівлею сировини, матеріалів, комплектуючих; оплатою підрядним організаціям послуг логістики (доставка, зберігання); оплатою праці виконавців; інформуванням жителів про реалізацію проекту (у разі необхідності)) та наявністю спів фінансування проекту.

 

Порядок подання проектів

Проект подається автором до пункту супроводу Бюджету участі у електронному або паперовому вигляді.

Проект подається разом із списком осіб, які підтримали проект, за формою, наведеною у додатку 1 до Положення. Кількість осіб на підтримку проекту з обсягом фінансування 250 тис. грн повинна становити не менше 100, проекту з обсягом фінансування 50 тис. грн  не менше 50 осіб. 

Подання проекту у паперовому вигляді здійснюється за умови пред’явлення автором оригіналу паспорту громадянина України (посвідчення на постійне проживання в Україні). При поданні проекту у електронному вигляді, автор вносить серію і номер зазначених документів до електронної системи та прикріплює їх скановану копію.

Проекти, подані до пунктів супроводу Бюджету участі, передаються до Новопсковської селищної ради щоденно не пізніше дня, наступного за днем, коли був поданий проект.

Новопсковська селищна рада забезпечує внесення у електронну систему проектів, поданих у паперовому вигляді, протягом трьох робочих днів з дня отримання таких проектів.

Автор проекту у будь-який момент може зняти свій проект з розгляду, але не пізніше ніж за 7 календарних днів до початку голосування.

В рамках Бюджету участі Новопсковської громади не фінансуються проекти, які:

  • суперечать чинному законодавству України; напрямкам діяльності, визначеним місцевими комплексними, цільовими та галузевими програмами;
  • передбачають виключно розробку проектної документації;
  • реалізація яких передбачає залучення додаткової штатної чисельності до штату бюджетної установи та постійного її утримання за рахунок коштів бюджету;
  • передбачають виконання робіт на територіях, які поза межами громади;
  • носять комерційний характер;
  • передбачають створення окремих комунальних підприємств, закладів, установ, організацій;
  • передбачають виконання робіт з облаштування прибудинкових територій або територій в секторі індивідуальної житлової забудови на умовах співфінансування (частково з місцевого бюджету та частково за кошти мешканців);
  • передбачають виконання робіт на які передбачені кошти іншими програмами Новопсковської селищної територіальної громади.  

Оцінка і відбір проектів

Новопсковська селищна рада здійснює попередню оцінку проекту з метою перевірки його на предмет:

  • відповідності назви та ідеї проекту його змісту;
  • повноти заповнення усіх обов’язкових полів проекту за формою та у обсязі, що відповідають нормам Положення;
  • наявності співфінансування ініціаторів проекту;
  • відповідності підписів осіб на підтримку проекту установленим вимогам;
  • відповідності цензурі.

У разі, якщо форма проекту є неповною або заповненою з помилками, Новопсковська селищна рада у телефонному режимі або електронною поштою повідомляє про це автора проекту. Автор проекту протягом 7 календарних днів з дня отримання відповідного повідомлення, але не пізніше встановленого дня закінчення прийняття проектів, надає необхідну інформацію або вносить необхідні корективи у проект. У іншому випадку – проект відхиляється.

Новопсковська селищна рада надає Комісії з питань Бюджету участі звіти про аналіз відповідності проектів. Комісія протягом  6 днів з дня отримання звітів приймає висновки щодо прийняття проектів до голосування за формою, наведеною у додатку 3 до Положення.

При виявленні двох і більше схожих проектів Комісія має право рекомендувати авторам їх об’єднати. Об’єднання проектів здійснюється шляхом створення нового проекту.

У разі, якщо протягом 7 календарних днів з дня відправлення авторам проектів пропозицій про об’єднання проектів, автори проектів не дійдуть згоди і не опрацюють спільної позиції щодо проекту або знімуть одну з пропозицій, проекти розглядатимуться у своєму початковому варіанті.

Внесення будь-яких змін до проектів, зокрема, зміна локалізації чи об’єднання з іншими проектами, можливі лише за згодою авторів відповідних проектів.

Комісія може прийняти рішення про відмову у прийнятті проекту для голосування з наступних причин:

  • автор проекту надав неправдиві відомості про себе;
  • проект суперечить законодавству України;
  • у рамках проекту передбачається виключно розробка проектно-кошторисної документації;
  • проект має незавершений характер (виконання одного із заходів в майбутньому вимагатиме прийняття подальших заходів та/або потребуватиме додаткового виділення коштів з бюджету Новопсковської селищної ради);
  • проект суперечить діючим програмам розвитку міста або дублює завдання, які передбачені цими програмами і плануються для реалізації на відповідний бюджетний рік;
  • реалізація проекту планується на землях або об’єктах некомунальної форми власності;
  • у рамках проекту передбачено витрати на утримання та обслуговування об’єкту у сумі, що перевищує вартість реалізації проекту.
  • Проекти, щодо яких Комісією здійснено висновок щодо невиставлення їх на голосування, участь у голосуванні брати не можуть.
  • Усі проекти, що отримали позитивну оцінку Комісії, публікуються у електронній системі не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку голосування.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь