Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Завершився І зональний тур Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2020»

Дата: 14.11.2019 15:50
Кількість переглядів: 1156

     Завершився І зональний (Новопсковсько-Білокуракинська зона) тур Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2020» в номінації  «Початкова освіта», який проводився на базі Новопсковського опорного закладу освіти у два етапи: фахова теоретична частина з демонстрацією ІКТ- компетентностей і практична частина - урок, тема якого та клас визначалися напередодні шляхом жеребкування.

          У конкурсі взяли участь: вчитель початкових класів Новопсковського газопроводського закладу загальної середньої освіти І–ІІІ ступенів Протасова Аліна Олександрівна, вчителі початкових класів Білолуцької ЗОШ І-ІІ ступенів Бакланова Галина Миколаївна і Удовіченко Інна Валеріївна, вчитель початкових класів Просторівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Білокуракинської районної ради Гончарова Тетяна Вікторівна.

На першому етапі всі учасниці пройшли конкурсні випробування:

  • «Методичний експромт» демонстрація вміння адаптувати власну педагогічну ідею до специфіки навчальних тем та вікових особливостей учнів;
  •  «Практична робота» перевірка вміння аналізувати педагогічні ситуації та обирати оптимальні шляхи їх вирішення;
  •  «Проєкт» вміння проєктувати дослідницько-пошукову діяльність учнів, змагання з фахової та методичної компетентностей;
  • «Тестування з фахової майстерності»  демонстрація рівня знаннєвої складової професійної компетентності, дидактики і методики початкового навчання, вікової психології.

Теми, проблеми, питання конкурсних випробувань визначалися членами журі, які забезпечували секретність завдань до моменту їх оприлюднення. Кейс випробування кожен учасник отримував шляхом жеребкування.

На другому етапі всі учасниці пройшли конкурсне випробування «Урок» - провели інтегрований урок у незнайомому 2а чи 2б класі Новопсковської школи. Клас, основний предмет та два предмети, інтеграція яких має здійснюватися, визначалися шляхом жеребкування.

Всі учасниці конкурсу продемонстрували фахову, методичну, психолого-педагогічну компетентності: володіння навчальним матеріалом відповідно до вимог Державного стандарту початкової освіти та Нової української школи, викладення теми уроку на засадах педагогіки партнерства, використання в освітньому середовищі інноваційних педагогічних технологій відповідно до інтересів і потреб дітей, володіння сучасними ІКТ, реалізацію наскрізних змістових ліній.

За результатами об’єктивного та неупередженого оцінювання членами журі перемогу у І турі конкурсу впевнено здобула Протасова Аліна Олександрівна, яка буде представляти Новопсковсько-Білокуракинську зону на обласному турі. Друге місце посіла Гончарова Тетяна Вікторівна, третє - Бакланова Галина Миколаївна.

Проведення конкурсу «Учитель року» сприяє стимулюванню активної участі вчителів у становленні і роз­витку національної системи освіти, популяризації кращих педагогічних здобутків і професійної майстерності освітян.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь