Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

В Новопсковській ОТГ в управління дітям віддадуть ЦНАП і сесійну залу

Дата: 18.11.2019 09:30
Кількість переглядів: 1715

Фото без описуВ Новопсковській громаді 20 листопада 2019 року шкільні лідери 9-10 класів, члени Ради закладу шкіл, представники Молодіжної ради при селищній раді проведуть "Дитячу сесію" та побувають в ролі адміністраторів Центру надання адміністративних послуг.

Ця акція традиційно проводиться в рамках глобальної ініціативи ЮНІСЕФ по всьому світу 20 листопада з нагоди підписання Конвенції ООН з прав дитини. Цей день - хороша нагода нагадати про права дітей, а також можливість дати дітям висловитись і дослухатись до їхніх побажань.

Слід зауважити, що Новопсковська ОТГ відібрана ЮНІСЕФ до участі у Всесвітній акції “Дитяча сесія”, як громада що претендує на звання "Громада, дружня до дітей і молоді".

Місце проведення заходів - будівля Центру культури і дозвілля Новопсковської селищної ради (смт Новопсков, вул. Шкільна, 15б) 1 поверх. Початок о 14.00 годині.

Запрошуємо  журналістів Луганщини відвідати "Дитячу сесію". Свої наміри про висвітлення репортажу про захід надсилайте на ел.скриньку селищної ради  info@novopskovrada.gov.ua з позначкою "Дитяча сесія в Новопсковській ОТГ" з вказанням назви ЗМІ, ПІБ та тел. журналіста. Консультації за тел.0646321840, Тетяна Червенко.

Цього року річниця Конвенції ООН ювілейна - виповнюється 30 років із дня підписання. У цей день до проведення “Дитячої сесії” в Україні приєднаються 25 громад України, в яких місцеві голови, мери, керівники департаментів на один день поступляться своїм місцем дітям та будуть прислухатись до їхніх порад щодо ключових рішень у містах і громадах. 

У цей день діти у різних країнах світу займуть керівні пости та ролі у медіа, політиці та бізнесі, щоб висловити свою позицію та дати голос мільйонам однолітків. Для дітей це нагода відчути себе залученими до процесів прийняття рішень, а для управлінців - можливість почути дітей та врахувати їхні потреби. 

Щорічно акцію підтримують лідери багатьох країн світу. Так, наприклад, у 2017 році до акції долучився Президент Франції Емануель Макрон та Прем’єр міністр Канади Джастін Трюдо. Минулого року в управління дітям віддали Європарламент і зал засідань Генасамблеї ООН. У різні роки акцію також підтримували президент Литви, прем’єр-міністри Словенії та Ірландії та багато інших країн світу. 

Тридцять років тому світові лідери взяли на себе історичне зобов’язання щодо дітей у світі, прийнявши Конвенцію ООН про права дитини – міжнародну угоду про дитинство. Ця Конвенція була ратифікована найбільшою кількістю країн з-поміж усіх міжнародних договорів про права людини в історії. Вона допомогла змінити на краще життя дітей у всьому світі.

 

 

           

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь