Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Про шкільний автобус

Дата: 27.11.2019 09:07
Кількість переглядів: 775

Фото без описуОрганізація регулярного безкоштовного підвезення учнів до місць навчання і додому  є складовою частиною забезпечення реалізації прав громадян на здобуття загальної середньої освіти.  Серед пріоритетних завдань цього процесу є охоплення навчанням усіх дітей  шкільного віку, створення умов для їх особистісного розвитку, рівного доступу до якісної освіти, забезпечення економічних і соціальних гарантій для професійної самореалізації педагогічних працівників. Необхідною умовою оптимізації мережі є забезпечення організованого підвезення дітей до навчальних закладів та у зворотному напрямку. 

Так, на сьогоднішній день 60 учнів потребують підвезення до Новопсковського опорного закладу освіти. Придбання шкільного автобусу цілком вирішить цю проблему, учні та педагоги отримають зручний доступ до шкіл Новопсковської ОТГ.

Законом України  «Про освіту» передбачене інклюзивне навчання. Заклади освіти за потреби утворюють інклюзивні та/або спеціальні групи і класи для навчання осіб з особливими освітніми потребами. Так чим же відрізняється звичайний шкільний автобус від спеціалізованого? Шкільний спеціалізований  автобус – це автобус для перевезення школярів, у тому числі обладнаний місцями для дітей з особливими освітніми потребами.

В результаті укладення договору купівлі-продажу від 04 листопада 2019 року №540,  22 листопада 2019 року відділом освіти Новопсковської селищної ради було отримано від ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА «АВТОМОБІЛЬНА КОМПАНІЯ  УКРАВТОСНАБ» Автобус спеціалізований шкільний ATAMAN D093S4 на суму 2 099 000,00 грн., кількість місць для сидіння  – 25. Рішенням сесії Новопсковської селищної ради від 22.11.2019 за №72/14 були внесені зміни до штатного розпису Новопсковського опорного закладу, так з 01 грудня 2019 року буде введено ставку водія шкільного автобусу.  На даний час транспортний засіб проходить державну реєстрацію в МРЕВ та оформлюються  всі дозвільні документи.

Отже, придбання шкільного автобусу дає можливість організувати у Новопсковській об’єднаній територіальній громаді перевезення дітей у відповідності з діючими нормативно-правовими актами України.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь