Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Громадськості презентовано проєкт бюджету Новопсковської громади на 2020 рік

Дата: 20.12.2019 08:34
Кількість переглядів: 968

Громадські слухання – це можливість жителів громади прийняти безпосередню участь у здійсненні місцевого самоврядування та внести пропозиції щодо питань місцевого значення. Головне питання грудня місяця для органу місцевого самоврядування та бюджетних установ – прийняття бюджету на наступний рік.

18 грудня 2019 року відбулися громадські слухання з обговорення проєкту бюджету на 2020 рік.

Присутні були ознайомлені з особливостями формування бюджету на 2020 рік та безпосередньо з проєктом бюджету.

"Згідно вимог бюджетного законодавства, Новопсковська селищна рада своїм основним завданням має у першу чергу забезпечити бюджетними коштами захищені статті видатків, але разом з тим, необхідно на належному рівні утримувати бюджетні установи, інфраструктуру, дороги, забезпечити комфортні умови проживання жителів нашої громади" - зазначила начальник бюджетного відділу Світлана Корж.

231 пропозиція надана активними жителями громади в рамках ініціативи «Формуємо бюджет разом». Більшість з них стосувалися ремонту доріг та тротуарів. 

Світлана Корж повідомила учасникам заходу, що для забезпечення у 2020 році підвищення рівня безпеки дорожнього руху, розвитку дорожньої інфраструктури, поліпшення інформаційного забезпечення учасників дорожнього руху головним завданням розвитку галузі визначено проведення будівництва, реконструкції, капітального та поточного ремонтів автомобільних доріг, тротуарів, будівництво майданчиків для паркування транспортних засобів, облаштування комунальних доріг засобами безпеки дорожнього руху (оглядовими дзеркалами, елементами примусового зниження швидкості, дорожніми знаками). Також планується проведення капітальних ремонтів комунальних доріг на території Новопсковської селищної об’єднаної територіальної громади  за рахунок коштів бюджету Новопсковської селищної територіальної громади, державного дорожнього фонду у вигляді субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, інших джерел фінансування.

Жителі сіл Осинове та Заайдарівка також надіслали багато пропозицій щодо освітлення у своїх населених пунктах. На це очільниця бюджетного відділу повідомила: "Однією із задач на 2020 рік є  підвищення якості й ефективності освітлення населених пунктів громади, поетапне збільшення частки працюючих світлоточок, заміна устаткування, що вийшло з ладу, відновлення надійності і стійкості роботи зовнішнього освітлення шляхом проведення капітального ремонту вуличного освітлення. У наступному році планується залучити кошти на вуличне освітлення сільських населених пунктів громади через участь в конкурсах проектів за співфінансування з місцевого  бюджету"

Також учасникам заходу презентовано проекти, які на 2020 рік планується реалізовувати за рахунок коштів фонду регіонального розвитку, коштів соціально-економічного розвитку, інфраструктурної субвенції та інших джерел, не заборонених законодавством.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь