Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

До уваги населення

Дата: 23.01.2020 15:50
Кількість переглядів: 296

Фото без опису       У природі існує багато інфекційних хвороб, якими заражається птиця. У більшості випадків захворюванням можна запобігти правильним доглядом і годуванням. 

З настанням міграції диких перелітних птахів підвищується ризик ураження домашніх птахів пташиним грипом та іншими інфекційними захворюваннями. Тому, для збереження здоров’я своїх улюбленців необхідно виконувати ряд вимог: передусім - це  ізольоване утримання птиці, регулярне очищення приміщень від гною та особиста гігієна власників птиці. Не допускається контакт домашньої з дикою птицею, випасання на вигонах та біля водоймищ. Хороша вентиляція також важлива для запобігання зараження. Коли в тісній клітці міститься кілька птахів, інфекція швидко передається від однієї птиці до іншої.  Суттєвим профілактичним заходом є профілактичне щеплення птиці. При купівлі птиці на ринку вимагайте від продавця наявність супровідних ветеринарних документів, в яких повинно бути зазначено походження птиці (птахогосподарства, інкубаторно-птахівничі підприємства), їхнє  епізоотичне благополуччя щодо грипу птиці, хвороби Ньюкасла, сальмонельозу, мікоплазмозу, колібактеріозу, пастерельозу підтверджені лабораторними дослідженнями, проведеними у державних лабораторіях Держпродспоживслужби.

       Звертаємо вашу увагу на те, що добові курчата повинні бути щеплені проти хвороби Марека.

Після  купівлі птиці ви повинні влаштувати їй карантин, тобто відсадити її в окрему клітку від інших мінімум на 1 місяць. Після контакту з купленою птицею і предметами догляду за нею, ретельно мийте руки і міняйте одяг. Інкубаційний період більшості пташиних хвороб триває протягом декількох місяців і ізоляція є одним з кращих методів захисту птахів від  хвороб.

       Памятайте! Правильний раціон, дотримання чистоти – важливі чинники у профілактиці захворювань.

       Також не рекомендовано купувати продукти птахівництва, а саме тушки птахів та яйця, у місцях стихійної торгівлі. Ці продукти потрібно купувати тільки на офіційних ринках, у магазинах та офіційній торговій мережі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь