Новопсковська селищна військова адміністрація

Луганська область Старобільський район

Більше 3 тисяч жителів громади є військовозобов’язаними або призовниками

Дата: 07.02.2020 09:34
Кількість переглядів: 1549

Фото без описуІнспектор військово-облікового столу Центру надання адміністративних послуг селищної ради Анастасія Сергєєва відзвітувала перед виконавчим комітетом про стан військового обліку Новопсковської селищної ради  за 2019 рік:

Організація роботи з питань ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних, бронювання  військовозобов’язаних у Новопсковській селищній раді проводиться відповідно до вимог Законів України «Про військовий обов’язок     і військову службу», «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», постанов Кабінету Міністрів України від 07 грудня 2016 року № 921 «Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних», від 04 лютого 2015 року № 45 («Для службового користування») «Про затвердження Порядку бронювання військовозобов’язаних за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування та підприємствами, установами  і організаціями на період мобілізації та на воєнний час», інших нормативно-правових актів.

Станом на 31.12.2019 всього на території Новопсковської ОТГ налічувалось 3225 громадян, які є військовозобов’язаними або призовниками.

Відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 07 грудня 2016 року №921 «Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних» та постанови Кабінету Міністрів України від 04 лютого 2015 року № 45 («Для службового користування»)  «Про затвердження Порядку бронювання військовозобов’язаних за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування та підприємствами, установами  і організаціями на період мобілізації та на воєнний час» здійснювалась така робота:

Було заведено близько 116 карток первинного обліку військовозобов’язаних та призовників, завершено формування картотеки військовозобов'язаних та призовників;

Ведеться відбір та постійний моніторинг облікових даних військовозобов’язаних Новопсковської селищної ради;

Ведеться картотека військовозобов'язаних та призовників;

Ведеться картотека офіцерів;

З метою здійснення звірки облікових даних військовозобов’язаних та призовників Новопсковської селищної ради налагоджена комунікація з Старобільсько-Новопсковським ОРВК (здійснена звірка облікових даних військовозобов’язаних Новопсковської селищної ради з обліковими даними Старобільсько-Новопсковського ОРВК);

Здійснювалося оповіщення за повістками (викликами) військового комісаріату військовозобов’язаних та призовників на строкову військову службу Новопсковської селищної ради;

Здійснення контролю за результатами оповіщення та прибуттям військовозобов’язаних Новопсковської селищної ради до військового комісаріату;

Здійснена звірка облікових даних військовозобов’язаних Новопсковської селищної ради та облікових даних військовозобов’язаних підприємств на території Новопсковської ОТГ.

Ведуться журнали: книга руху військовозобов’язаних та призовників, по Новопсковській селищній раді; журнал перевірок стану обліку військовозобов’язаних і призовників; книга обліку військовозобов’язаних, визначених інвалідами і знятих з військового обліку за станом здоров’я по Новопсковській селищній раді; журнал обліку підприємств, установ та організацій на території Новопсковської ОТГ; 

Здійснена звірка облікових даних військовозобов’язаних Новопсковської селищної ради із даними погосподарських книг Новопсковської селищної ради.

Направлення листів-повідомлень до військового комісаріату про результати оповіщення військовозобов’язаних Новопсковської селищної ради за повістками (викликами) військового комісаріату.

Ведеться робота по мобілізаційному напрямку: прийнято рішення  про створення ПЗСР №6/64 від 17.04.2018року; опрацьована та уточнена  документація по мобілізаційній роботі Новопсковської селищної ради; здійснено придбання канцелярських матеріалів для функціонування груп оповіщення у випадку оголошення мобілізації;

Оновлено та опрацьовано нормативно-правову базу з питань військового обліку;

Своєчасно приймаються рішення та розпорядження що стосуються роботи  військового обліку військовозобов'язаних та призовників.

 

Основними завданнями ведення військового обліку Новопсковської селищної ради на 2020 рік є:

 1.Забезпечити повноту й достовірність облікових даних призовників і військовозобов’язаних згідно з вимогами, установленими Порядком №921 та іншими документами первинного обліку відповідно до законодавства.

2. Провести звірку карток первинного обліку Новопсковської селищної ради з даними карток первинного обліку підприємств, установ та організацій.

3. Інформувати Старобільсько-Новопсковський ОРВК про громадян і посадових осіб, які порушують Правила військового обліку, для притягнення їх до відповідальності згідно із законом.

4. Оповіщення на вимогу військових комісаріатів призовників і військовозобов’язаних про їх виклик до військових комісаріатів і забезпечення їх своєчасного прибуття.

5. Взаємодія з військовими комісаріатами щодо строків та способів звіряння даних особових карток, списків призовників і військовозобов’язаних, їх облікових даних, внесення відповідних змін до них, а також щодо оповіщення призовників і військовозобов’язаних.

6. Звіряння  даних особових карток призовників і військовозобов’язаних із записами місця проживання у погосподарських книгах.

7. Внесення до особових карток призовників і військовозобов’язаних змін щодо їх сімейного стану, місця проживання (перебування), освіти, місця роботи і посади та надсилання щомісяця до 5 числа до військових комісаріатів повідомлення про зміну облікових даних.

8. Складення і подання щороку до 1 грудня до військових комісаріатів списків громадян, які підлягають приписці до призовних дільниць.

9. Ведення та зберігання журналів: руху військовозобов’язаних та призовників, по Новопсковській селищній раді; перевірок стану обліку військовозобов’язаних і призовників; обліку військовозобов’язаних, визначених інвалідами і знятих з військового обліку за станом здоров’я по Новопсковській селищній раді; обліку підприємств, установ та організацій на території Новопсковської ОТГ

10. Провести уточнення документів по мобілізаційній роботі;

11. Своєчасно приймати рішення та розпорядження в роботі з військового обліку військовозобов'язаних та призовників.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь